Смерть військового у Старокостянтинові: справу закрили

Смерть військового у Старокостянтинові: справу закрили
  • Тіло 25-річного Олександра Коляденка знайшли в одному з двориків Старокостянтинова. 
  • За попередньою інформацією, чоловік загинув після затримання правоохоронцями. 
  • Справою займалось Державне бюро розслідувань. Що з’ясували?

Все трапилось 31 березня у Старокостянтинові. Тіло молодого чоловіка знайшли біля лавки у дворику багатоповерхівок на вулиці Миру. Це був 25-річний військовий Олександр Коляденко. Тоді свідки всі як один стверджували, що до його загибелі причетні місцеві правоохоронці, які його затримували. Справу передали у ДБР. 

Як все було?

Того вечора 31 березня поліцейські зупинили військового для з’ясування особи та перевірки посилки, яку той отримав у відділенні пошти. Помітивши правоохоронців, 25-річний Олександр кинув посилку та почав тікати. Коли поліцейські його наздогнали, чоловік почав скаржитись на погане почуття.

Відео дня

“Працівники поліції намагалися надати чоловікові першу медичну допомогу, а перехожі викликали карету швидкої допомоги, проте до приїзду медиків чоловік загинув. Пакунок буде відправлений на експертизу”, - так тоді коментували подію у Державному бюро розслідувань. 

Близько року тривало розслідування, під час якого перевіряли правомірність дій правоохоронців і чи було  таки перевищення.

Що з'ясували у ДБР?

Того дня військовий дійсно повертався з відділення пошти із посилкою. Помітивши поліцейських, повернувся до приміщення і залишив пакунок. Правоохоронцям видалась така поведінка дивною. Тікати молодик почав під час розмови. Наздогнали його у дворі багатоповерхівки. 

За інформацією слідства, чоловікові одразу стало погано, він закашлявся, змінився колір шкіри. Військовому намагались надати допомогу, однак по приїзду медики лише зафіксували смерть. У постраждалого тоді також виявили переломи ребра, що ймовірно виникли під час непрямого масажу серця.

Як додають у Теруправлінні ДБР Хмельницького, у посилці, яку того дня отримав військовий, був одяг і схований у ньому амфетамін - більш як 15 грамів. 

Наразі стало відомо, що кримінальне провадження завершилось. Під час досудового розслідування опитали близько десятка свідків, вивчили відео з камер спостереження і провели 4 експертизи. Відтак у Державному бюро розслідувань встановили, що поліцейські діяли у межах наданих їм повноважень. 

"Слідчі Теруправління ДБР Хмельницького закрили кримінальне провадження щодо загибелі чоловіка під час затримання працівниками поліції в Хмельницькій області за відсутності складу злочину", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Мертвий військовий біля готелю “Поділля”. Що розповідають у поліції

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ирина Карельская

    Кто бы сомневался !!!
    А люди з окон все видели!!!!

    Сергій Голюк reply Ирина Карельская

    Ирина Карельская Ви бачили???
  • Оксана Білик

    Коли сміття було винним... Ніколи👎
  • Сергій Власенко

    А ніби хтось глядів 👎👎👎

keyboard_arrow_up