Недбалість на мільйони: ексдиректор “Хмельницькводоканалу” став фігурантом нової кримінальної справи

Недбалість на мільйони: ексдиректор “Хмельницькводоканалу” став фігурантом нової кримінальної справи
  • Віталія Кавуна звинувачують в службовій недбалості, яка спричинили розтрат на 2,6 мільйона гривень.
  • Також в суді вже є інша справа щодо нього - на 3,7 мільйона гривень.

Віталій Кавун був директором міського комунального підприємства “Хмельницькводоканал” до жовтня 2021 року. Тоді його звільнили й офіційною причиною стало завершення дії контракту. Проте вже на той час було відомо, що чоловіка підозрюють в службовій недбалості й проти нього відкрито кримінальне провадження.

Справа №1

Службова недбалість обійшлася бюджету міста в 3,7 мільйона гривень. Такою є версія правоохоронців. По цій справі вже проведено досудове розслідування й справу передано до суду. Там обвинувачують не лише ексдиректор “Хмельницькводоканалу”, а й Алла Головко. Вона є керівником ТОВ “Науково-виробнича фірма “Екологія України”. Дане підприємство, за даними слідства, на 3,7 мільйона завищило ціну вартості робіт по реконструкції системи знезараження води по проспекті Миру 36/2а. Загальний кошторис договору склав 11,7 мільйона гривень. 

Справа №2

Сьогодні, 14 лютого, в обласному управлінні СБУ повідомили про те, що повідомили про підозру в тій же службовій недбалості. Але тепер йдеться про закупівлю, яка була здійснена роком раніше - у 2018-му.  Проте знову ж йдеться про завищення вартості від підрядника й те, що директор своїм підписом погодився на таку фінансову звітність. Втрати тепер склали 2,6 мільйона гривень.

Відео дня

Проте йдеться про каналізаційну насосну станцію й про те, що кошти були виділених на розвиток міста у межах міжнародної технічної допомоги. А загальна сума договору склала понад 7 мільйонів гривень. Тендер на таку закупівлю на таку ж суму було оголошено у травні 2018 року. Йдеться про насосну станцію по Трудовій, 6.

Переможцем тендеру стало ПрАТ “Шведсько-українська група SU GROUP”. Воно зареєстроване в столиці. Як і товариство, яке фігурує в іншій справі.

“Наразі екскерівнику міського комунального підприємства оголошено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Триває слідство для встановлення і притягнення до відповідальності усіх причетних до протиправної схеми осіб”, - повідомляють в пресслужбі СБУ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Анна Помаранська

    то вже ж звільнили. відстаньте вже від людини, боже.
  • Надя Стойко

    Недбалість чи привласнення грошей??? Питання.. 🙄
  • Читач53

    Все на відкатах.Боюсь подумати скільки заносять Семчишину що їх всіх ставить на керівні посади
  • Pavel Kondrashov

    Поэтому празднику поднимают тарифы на воду?  Помнится как сема на Майдане кричал про поднятие тарифов. Сегодня в каждом управлении ... сидят. А кто их проверит? Все деньги любят.

keyboard_arrow_up