Переправляли гроші з рф: правоохоронці Хмельниччини викрили злочинну схему

Переправляли гроші з рф: правоохоронці Хмельниччини викрили злочинну схему
Світлини зі сторінки Харківської обласної прокуратури
  • Троє мешканців Київщини створили мережу анонімних інтернет-платформ.

Співробітники поліції та СБУ у Хмельницькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили зловмисників, які налагодили схему прихованого переправлення грошей з рф, використовуючи заборонені в Україні електронні платіжні системи та мережу ботоферм.

Як зазначають в обласній прокуратурі, троє мешканців Київської області створили мережу анонімних інтернет-платформ, де приймали «замовлення» на купівлю, продаж чи обмін електронних грошей з небанківських заборонених платіжних систем рф.

За оперативними даними, схему використовувала ворожа агентура, отримуючи гроші від своїх російських кураторів на проведення підривної діяльності проти України.

Відео дня

В оселях фігурантів правоохоронці провели обшуки. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, більше тисячі SIM-карт російських операторів зв’язку, на які реєструвались електронні рахунки платіжних систем та «чорнову» документацію, а також понад 1,2 мільйона гривень готівкою.

Наразі правоохоронці встановлюють інших причетних до організації нелегального фінансового трафіку.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі.

 Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надя Музыка

    За підривну діяльність , грати ,
  • Вадім Петрушин

    Навіщо ця показуха,вже вся Україна втомилась,покажіть хероїв лице,і смертню казнь,що зними зробили.СЛАВА ЗСУ.

keyboard_arrow_up