Перерахувала 150 тисяч на автомобіль. Хмельничанку обдурили шахраї

Перерахувала 150 тисяч на автомобіль. Хмельничанку обдурили шахраї
Ілюстративне фото
  • За минулу добу в поліції прийняли чотири заяви про шахрайства.
  • Дізнавайтесь про найпоширеніші інтернет-афери.

Шахраї продовжують виманювати у хмельничан гроші. В поліції розповіли про найбільш поширені шахрайства в інтернеті. Лише за добу правоохоронці отримали чотири повідомлення про шахрайські дії, пов’язаних з інтернет-замовленнями. 

Так, 57-річний хмельничанин попався "на гачок" до шахраїв, коли намагався купити в мережі автозапчастини. Відтак втратив понад 150 тисяч гривень, коли перейшов за фіктивним посиланням для оформлення доставки.

Ще одна хмельничанка втратила таку ж суму. Жінка перерахувала 150 тисяч гривень як завдаток за купівлю автомобіля з-за кордону.  Далі за стандартною схемою: після перерахунку зв'язок з посередником зник.

Відео дня

Також жертвою аферистів стала 39-річна жінка, яка намагалася орендувати квартиру в Хмельницькому. Вона побачила оголошення про здачу в інтернеті, а тоді перерахувала завдаток у суму дві тисячі гривень. Так званий орендодавець припинив виходити на зв'язок. Про це повідомили у Хмельницькому районному управлінні поліції. 

Також шахраї обдурили жителя Теофіпольської громади. В одній із соцмереж чоловік хотів придбати військове взуття. Перейшов за посиланням для підтвердження платежу, яке надіслали зловмисники. Після того з його рахунку зникло майже 20 000 гривень.

За усіма фактами наразі триває перевірка. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Лох не мамонт. Він не вимре!

keyboard_arrow_up