Представився Гамалієм та просив грошей: шахрай хотів видурити 48 тисяч в комунального підприємства

Представився Гамалієм та просив грошей: шахрай хотів видурити 48 тисяч в комунального підприємства
  • Невідомий чоловік попросив керівника підприємства перерахувати гроші, аби придбати інвентар та техніку для військових.

  • Він навіть зробив фіктивні документи та спекулював на темі війни. 

 

Черговий випадок шахрайства зафіксували правоохоронці в обласному центрі. Невідомий зловмисник намагався видурити кошти в комунального підприємства “Хмельницькводоканал”. Про це інформують у прес службі підприємства

Просив на допомогу для військових

Непересічна подія для водоканалівців відбулась 28 жовтня. Того дня в приймальню Водоканалу зателефонував чоловік. Він представився не ким-небудь, а головою Хмельницької військової адміністрації Сергієм Гамалієм та попросив з’єднати з директором підприємства Олександром Новосадом для “термінового” питання. 

— В телефонній розмові послідовник Остапа Бендера просив негайно перерахувати кошти на картковий рахунок фізичної особи у вигляді благодійної грошової допомоги щодо придбання необхідного інвентарю та техніки для військових, які ніби-то потрібно терміново закупити в Польщі, — зазначають в “Хмельницькводоканалі”. 

Відео дня

“Благодійність” шахрай оцінив у кругленьку суму — 48 000 гривень. До того ж чоловік ретельно підготувався, аби все виглядало по справжньому. 

Зробив фіктивні документи

— Фігурант нашої історії (сподіваємось, в подальшому і кримінального провадження) підготував таке собі “алібі” та написав відповідний лист з реквізитами Хмельницької ОВА, підписом Сергія Гамалія та печаткою та навіть створив поштову скриньку зі схожими реквізитами, — додають водоканалівці. 

Задля досягнення цілі псевдопосадовець всіляко спекулював на темі війни та закликав перерахувати кошти “для підтримки захисників, патріотів та героїв, що ціною свого життя та власною кров’ю здобувають мир і незалежність нашої країни”.

У “Хмельницькводоканалі” кажуть, “високо оцінили акторську гру та всі етапи підготовки невдалого замаху та впродовж 2-х годин спрямували матеріали до поліції для надання правової оцінки діям недошахрая, який ймовірно пересвяткував міжнародний День анімації, що відмічається саме 28 жовтня”.

До слова, перед тим у сховищі “Хмельницькводоканалу” хтось украв аптечку. Та це, кажуть працівники, мізерна подія в порівнянні з вчиноком шахрая. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валентина Кміта

    Цю мразь,яка хоче нажитися на наших воїнах-до стіни.вони не повинні жити.за смердячу падаль хтось віддає життя і воно буде далі жити.ублюдки.
  • Андрей Катков

    Боже какие опасные люди живут в Украине 😟
  • Читач45

    ці всі новини про  водоканал якось дуже схожі на піар нового директора
  • Славик Мельник

    Ха-ха

keyboard_arrow_up