Переселенку на Хмельниччині шахраї «кинули» на 16 тисяч гривень

Переселенку на Хмельниччині шахраї «кинули» на 16 тисяч гривень
Фото ілюстративне
  • За добу шахраї ошукали 6 жителів Хмельниччини.

Тільки за минулу добу шахраї ошукали жителів Хмельниччини на 160 тисяч гривень. Однією з найпопулярніших шахрайських схем залишається «дзвінок від банкіра».

Так, до 41-річної хмельничанки зателефонувала невідома та, представившись працівником служби безпеки банку, повідомила, що нібито, зафіксована спроба зняття грошей з її рахунку. Випитавши особисті реквізити, шахраї заволоділи 11 000 гривень.

В іншому випадку, зазначають у Хмельницькому районному управлінні поліції, так званий працівник банку, повідомив своїй жертві, що здійснюється планова заміна її банківської картки. В результаті жінка втратила понад 117 тисяч гривень.

Відео дня

А жителька Маріуполя в одному із месенджерів, де був фейковий чат-бот банку, намагалася створити електронний цифровий підпис і натрапила на шахраїв. Ввівши свої особисті дані, переселенка втратила 16 тисяч гривень.

Інші два випадки шахрайства пов’язані з онлайн-шопінгом.

В одній зі соцмереж хмельничанка побачила оголошення про продаж дров. Вирішила купити. Перерахувала понад 9 тисяч гривень невідомій особі, але дрова так і не отримала.

А 44-річний чоловік на одному з інтернет-майданчиків мав намір придбати туристичний балон. Однак відразу ж після перерахунку коштів, повідомлення було видалено, а зв'язок з продавцем зник.

Ще однією жертвою шахрайства став житель Старокостянтинова. Під час оформлення послуг з перевезення, він перейшов за посиланням, яке надіслали шахраї для оплати замовлення. Після того, як чоловік ввів свої дані, з його рахунку було списано грошові кошти.

Сподіваємося, гіркий досвід потерпілих стане для вас уроком.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Тетяна Калюжна

    Скільки раз вже попереджували щоб люди нікому не повідомляли даних по картках, а  вони не слухають, тому і втрачають кошти.
  • Іван Блюс

    "Вся держава в телефоні" - так здається пообіцяв президент,але забув про шахраїв. Перш ніж вводити електронні послуги треба навчитися відловлювати всяку хитру сволоту і навічно ізолювати їх від суспільства,тому що їхні дії це не злочин проти особистості,а підрив усної держави.

    Іван Блюс reply Іван Блюс

    Яків Мазур шахраї були завжди,Ви праві.Але  їх раніше бачили в лице ,могли зловити на гарячому і розібратися без стражів порядку,що було ефективніше. Телефонні шахраї невидимі і неуязвимі.Їх рідко знаходять.Часто вони діють сидячи вже в тюрмах.Тому такі "специ " набагато небезпечніші.

    Яків Мазур reply Іван Блюс

    Іван Блюс До цього випадку що шахраїв небуло? Як тільки появились люди то і появились різні шахраї. При продажі картоплі і корови пхали фальшивки, сіль продавали як цукор і таких випадків тисячі. Нічого не міняється, тільки методика і пристосування до часу.

    Тетяна Бабій reply Іван Блюс

    Іван Блюс Згідна на 100 відсотків. В кожної медалі є дві сторони. Тому в Європі не має таких додатків цифрових, бо не можуть захистити дані. Там довідки з банку довго треба чекати. Знають, що на кожного хакера є розумніший. А в нас скоро будуть житло продавати без твоєї згоди((((

keyboard_arrow_up