У Красилові впіймали шахрайку, яка вкрала мобільний

У Красилові впіймали шахрайку, яка вкрала мобільний
Фото ілюстративне
  • Із  потерпілим познайомилася на вулиці.

  • За скоєне зловмисниці світить до трьох років в’язниці.

  • Що робити, якщо у вас вкрали телефон.

 

У Красилові 35-літня шахрайка обікрала місцевого жителя. 

Із 38-літнім потерпілим правопорушниця познайомилась на одній з вулиць міста. Спільно відпочивали неподалік одного з місцевих кафе, що на Центральній.

У нового знайомого жінка попросила мобільний, аби зателефонувати. Відійшла поговорити і – зникла разом із телефон й підключеною до нього портативною колонкою.

Відео дня

Зрозумівши, що його ошукали, чоловік звернувся до поліції.

Правоохоронці оперативно встановили особу шахрайки. Зловмисницею виявилась 35-річна місцева мешканка. Шахраює вона, як з’ясувалося, не вперше.

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) ККУ.

Санкція статті, зазначають у Хмельницькому районному управлінні поліції, передбачає альтернативні покарання, найсуворіше з яких – позбавлення волі на строк до трьох років.

Суд підозрюваній обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Викрадений телефон поліцейські виявили в одному з ломбардів, куди його здала правопорушниця. Мобільний вилучили та згодом повернуть власнику.

Нагадаємо, у Держслужбі спецзв'язку та захисту інформації підготували корисні поради на випадок, якщо у вас вкрали телефон або ж ви його загубили.

Перш за все потрібно не панікувати та звернутись до свого оператора, щоб повідомити про втрату та заблокувати SIM-картку.

Важливо: оператори також можуть попросити додаткові дані, приміром, перелік номерів, на які ви нещодавно телефонували чи PUK-код.

Що робити, якщо втратили телефон:

Що варто зробити кожному власнику смартфонів:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up