Підозрюваному в отриманні хабара хмельницькому чиновнику одягли електронний браслет та відпустили додому

Підозрюваному в отриманні хабара хмельницькому чиновнику одягли електронний браслет та відпустили додому
Ілюстративне фото
  • Працівника Держпродспоживслужби підозрюють в отриманні 26 тисяч гривень хабара.

  • Гроші передавали через спільника.

1 серпня Служба безпеки України викрила на хабарі посадовця Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області. Він працював завідувачем сектору реєстрації сільськогосподарської техніки. Чоловік вимагав від місцевого мешканця 26 тисяч гривень. За це обіцяв визнати саморобну сільгосптехніку заводською. Його знайомий при цьому був посередником. 

Обох затримали у різних районних центрах відразу після того, як посередник отримав усю суму хабара. Про це повідомляв прес-центр Служби безпеки України. Обом затриманим оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу.

Чиновнику та його спільнику обрали запобіжний захід. Першому призначили цілодобовий домашній арешт до 27 вересня. Він має постійно перебувати у межах населеного пункту. Також має носити електронний браслет та прибувати до слідчого, прокурора чи суду за вимогою. Таке рішення прийняв Хмельницький міськрайонний суд. Після цього чиновника звільнили з-під варти.

Відео дня

Такі ж вимоги має виконувати посередник, який передавав гроші. Його також звільнили з-під варти у залі суду. Згідно з документом, він працює менеджером у ТОВ «Агро Селект».

Санкція статті 368 передбачає такі варіанти покарання:

  • штраф від 17 до 25,5 тисяч гривень

  • арешт на термін від 3 до 6 місяців

  • позбавлення волі на термін від 2 до 4 років

  • позбавлення права обіймати певні посади до 3 років

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up