Поліція викрила “смотрящого” за злодійською касою у СІЗО

Поліція викрила “смотрящого” за злодійською касою у СІЗО
Тут і далі фото зі сторінки Прокуратури Хмельницької області
  • В одній із виправних колоній засуджений отримав від “вора в законі” статус “смотрящого” за злодійським “общаком”.
  • Він збирав та розподіляв кошти, здобуті злочинним шляхом, з виправних колоній та тюрем області. 

Мешканець Хмельницької області відбуває покарання в одній із виправних колоній. 34-річний засуджений перебуває в СІЗО за вчинення умисно тяжкого злочину. Чоловік здобув повагу та авторитет серед ув’язнених. Тож за підтримки довіреної особи від «вора в законі» зек отримав статус так званого «смотрящого». Він мав широке коло зв’язків у кримінальному світі, тож збирав гроші, здобуті злочинцями, з колоній та тюрем. А ще відповідав за розподіл коштів з так званого «злодійського общаку». 

Він особисто та через довірених осіб забезпечував наповнення «злодійської каси», матеріально допомагав іншим засудженим у виправних установах регіону, а також передавав кошти так званим «злодіям в законі», повідомляють у прес службі Хмельницької обласної прокуратури. 

Відео дня

Зловмисника викрили поліцейські та знайшли докази його причетності. Наразі неодноразово засуджений раніше “смотрящий” утримується в СІЗО. Його підозрюють у вимагання коштів у складі організованої злочинної групи. Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 255-1 ККУ та провели обшуки. 

За таку незаконну діяльність засудженому світить позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна, повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції. 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь Чикунда

    Дрова продають для населення

keyboard_arrow_up