Потяг на смерть збив сина: подружжя з Хмельниччини відсудило в «Укрзалізниці» 120 тисяч компенсації

Потяг на смерть збив сина: подружжя з Хмельниччини відсудило в «Укрзалізниці» 120 тисяч  компенсації
Фото ілюстративне
  • Чоловік випив і поліз через колію
  • Потяг збив його.
  • Батьки подали в суд на «Укрзалізницю».

120 тисяч гривень моральної компенсації повинна виплатити батькам загиблого під потягом чоловіка «Укрзалізниця».

Трагедія трапилася в липні 2018-го. Згідно з матеріалами справи, близько 22-ї години вантажний потяг «Жмеринка-Клепарів» на смерть збив мешканця Хельниччини, який переходив колію. Від важких травм 37-річний чоловік загинув на місці.

Наприкінці грудня 2020-го батьки загиблого подали до суду на «Укрзалізницю» з вимогою виплатити їм по 250 тисяч гривень моральної шкоди за смерть сина. Загалом – 500 тисяч гривень.

Відео дня

У відповідь представник «Укрзалізниці» подав відзив, у якому попросив відмовити в позові, оскільки під час розслідування поліція не виявила провини у діях працівників залізниці.

Крім того, як виявилось, у момент нещасного випадку чоловік був у стані сильного алкогольного сп'яніння: судмедексперти виявили у нього 4,48 % проміле алкоголю. Зазначимо, що такий рівень сп'яніння вважають смертельним.

Машиніст потяга розповів, що на під'їзді до станції «Деражня» побачив чоловіка, який навкарачки переповзав колію. Машиніст подавав звукові та світлові сигнали, застосував екстрене гальмування, але невідомий на них не реагував. Уникнути зіткнення не вдалося.

Деражнянський районний суд позов задовільним частково і постановив  батькам виплатити по 60 тисяч гривень компенсації замість 250 тисяч, як вони просили.

Суд мотивував це тим, що «Укрзалізниця» від початку повномасштабного вторгнення фінансово постраждала через падіння обсягів вантажних перевезень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • PutnickFree

    Ох ці журналісти, суть справи не напишуть, хочуть тільки похайпувати!

    А виявляється юристи в Укрзалізниці просто забули про свої обов'язки, може ще згадають і оскаржать!

    Представник відповідача у судове засідання також не прибув, у надісланій на адресу суду заяві просив врахувати доводи, викладені у відзиві на позов про його не визнання.

    Вивчивши письмові пояснення представників сторін, викладені у відповідних процесуальних документах, дослідивши відповідні письмові докази по справі та матеріали кримінальної справи, діючи відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, згідно якої у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, суд вважає позов таким, що підлягає частковому задоволенню.

keyboard_arrow_up