Працівники «Новатора» крали сірчану кислоту. На директора відкрили справу

Працівники «Новатора» крали сірчану кислоту. На директора відкрили справу
  • Правоохоронці підозрюють Олексія Свістунова у неналежному контролі за обігом кислоти на підприємстві.

Директора державного підприємства «Новатор» Олексія Свістунова підозрюють у порушенні правил обліку сірчаної кислоти, що спричинило її крадіжку працівниками. За даними слідства, у період від 5 червня 2020 до 15 лютого 2021 року на підприємстві не проводили інвентаризації прекурсорів, тобто речовин, з допомогою яких можна виготовляти наркотики.

Останній запис у Журналі обліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів був зроблений 19 грудня 2019 року. В цьому записі було зазначено, що сірчаної кислоти на підприємстві немає. Про це йдеться в ухвалі Хмельницького міськрайонного суду.

У червні 2020 року корегувальник ванн шостого цеху «Новатора», знаючи, що облік сірчаної кислоти на підприємстві не проводиться, залив у дві каністри 18,71 літра кислоти. Після цього він передав кислоту водію автотранспортного цеху, який і вивіз речовину за межі підприємства. Відтак водій кислоту продав, отримавши за неї 400 гривень. Ці гроші водій та корегувальник розділили між собою.

Відео дня

У лютому 2021 року зі тією ж схемою працівники вивезли з підприємства 19,12 літра сірчаної кислоти та продали її за 800 гривень. Покупці виявилися правоохоронцями, які проводили оперативну закупку.

11 серпня 2021 року поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 320 («Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, вчинені повторно, або якщо вони спричинили нестачу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів у великих розмірах, або призвели до викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовою особою своїм службовим становищем»).

9 лютого 2022 року Олексію Свістунову оголосили про підозру за цією статтею. 10 лютого директора підприємства посадили під нічний домашній арешт. Його зобов’язали перебувати вдома від 22:00 до 06:00, а також не виїжджати з міста. Арешт діятиме до 29 березня, якщо його не продовжать.

Олексія Свістунова також намагалися відсторонити від виконання обов’язків, однак Хмельницький міськрайонний суд таке клопотання слідчого не погодив. Про це йдеться в ухвалі від 16 лютого.

Вчора, 22 лютого, Хмельницький апеляційний суд скасував ухвалу про домашній арешт Олексія Свістунова. Запобіжний захід йому замінили на особисте зобов’язання. Про це у коментарі журналісту vsim.ua розповіла пресекретар Хмельницького апеляційного суду Віта Франчук.

Державне підприємство «Новатор» було засноване 1966 року під назвою «Хмельницький радіотехнічний завод». Установа виготовляла бортове радіоелектронне, радіолокаційне, радіонавігаційне та інше обладнання для авіаційної та аерокосмічної галузі.

Зі здобуттям Україною незалежності завод переорієнтувався на цивільне виробництво. Зараз там виготовляють побутову та медичну продукцію, як от лічильники, світильники та фізіотерапевтичну апаратуру. Від 2011 року підприємство належить до концерну «Укроборонпром».

Читайте також: У Славуті продають завод за 208 мільйонів (ФОТО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юля Паюк

    Тільки сірчану кислоту?
  • Oleh Shmel

    Походу цей скоро звідти втіче)
  • Тамара Шклярук

    Новаторські можуть😂😂😂😂

keyboard_arrow_up