“путин придёт и наведёт порядок”: підприємця з Шепетівщини судили за підтримку окупантів

“путин придёт и наведёт порядок”: підприємця з Шепетівщини судили за підтримку окупантів
  • На суді обвинувачений свою винуватість визнав та розкаявся.
  • Дізнавайтесь що вирішив суд.

Наприкінці березня 36-річний підприємець із Нетішина на міському ринку виправдовував війну росії проти України та називав її “спецоперацією”, усвідомлюючи, що на території ринку знаходиться велика кількість людей.

Також він підтримував російського президента фразами: “путин придёт будет много работы”, “такие действия необходимы для проведения денацификации и демилитаризации Украины”, “путин придёт и наведёт порядок”. 

Тож нетішинець повторював кремлівські гасла про денацифікацію України, а бомбардування українських міст та вбивства цивільних називав необхідними діями для “демілітаризації” нашої держави.

Відео дня

У суді чоловік від своїх слів відмовився. Пояснив тим, що на той момент вірив пропаганді деяких ЗМІ та просто повторював її, бо був упевнений, що на росії люди живуть краще. А на лаві підсудних свою думку змінив та вже переконаний, що в Україні таки триває війна. 

Попри розкаяння підсудного, міський суд Нетішина визначив міру покарання за колабораціонізм, info врахувавши пом’якшуючі обставини.

Обвинувачений раніше не мав проблем із законом, на обліку у психіатра та нарколога не перебуває, він одружений, має постійне місце роботи. Тож враховуючи це, суд визначив йому мінімальну міру покарання, яка має бути достатньою “для виправлення та запобігання вчинення нових кримінальних правопорушень”.

Зокрема, в ухвалі суду йдеться про  покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов'язані із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, строком на 10 років.

Крім того, вирок можна оскаржити шляхом подання апеляційної скарги до Хмельницького апеляційного суду.

Опитування

Чи погоджуєтесь з вироком суду?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Валентина Шахлевич

    Мешканку,жінку,з Франківська засудили до 5 ти років,а мужику пальчика показали?Ганьба!Примусове виселення за ''парєбрік''
  • Надія Дощук

    Може він родич вальки
  • Evgeniy Boyko

    А хіба можна людину судити за те що щось сказав проти влади. Це було за часів Сталіна. судили та розстрілювали. Де демократія теперішнього часу. Судити потрібно за те якщо щось зробив. а не за те   що щось сказав.

    Es fero reply Evgeniy Boyko

    а шоа його підстрілять? за сепаратизм і пропаганду віж рашки є статті. доречі є статті в кодексі кримін. рашки 353-354 якшо не помиляюсь за розпалення міжнац розні та призиви до війни, що путін зі своєю бандою і зробив і порушив. вони нічого не роблять тільки розпалюють міжнац війни, ці обзивання!! хай живуть в себе в країні і займаються своїми справами! рашка завжди живе загарбленням. ханти мансі  буряти даги чечени це шо росіяни? так само і ресурси.  ось це прославляють наші сепари чи хто вони вже колаборанти

    Es fero reply Evgeniy Boyko

    ДОРОГЕНЬКИЙ! ВІН СВОЮ ВЛАДУ ПРИНИЖУЄ І ПРОСЛАВЛЯЄ ХУЙЛО! НЕМА СЛІВ! ГЕБЕШНА ТВАРЮКА СКАЗАЛА ЩО НАЦІЇ ЯК УКРАЇНЦІ НЕ ІСНУЄ ТИ ВДУМАЙСЯ ШО ВОНО МЕЛЕ! ЯК МОЖЕ УКРАЇНЕЦЬ ЦЕ ПІДТРИМУВАТИ?
  • Читач92

    Я йому не вірю Наша біда що ми завжди хочемо бути добрими

keyboard_arrow_up