Ракетний обстріл 10 лютого: правоохоронці Хмельниччини розпочали розслідування

Ракетний обстріл 10 лютого: правоохоронці Хмельниччини розпочали розслідування
Фото з сайту обласної прокуратури

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. 

В п’ятницю, 10 лютого, сталась чергова масована ракетна атака по українських містах. Під ворожий приціл знову потрапила Хмельниччина. Крилаті ракети влучили по критичному об’єкту інфраструктури в обласному центрі. 

Внаслідок удару постраждалих не було. Однак, пошкоджені житлові будинки та освітній заклад. Повилітали вікна та побило дахи. Розпочалась пожежа, яку швидко загасили. 

Половина міста та частина області залишилась без електроенергії. Не працювали світлофори в частині міста й не ходили тролейбуси. 

Відео дня

Та напередодні обстрілу, вночі, ворог завдав удару безпілотником по Шепетівському районі. “Шахід” вдарив також по енергетичному об’єкту. 

Правоохоронці розпочали розслідування

Правоохоронці Хмельницької області вже вкотре відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. 

— За даними слідства, вночі 10 лютого 2023 року в Шепетівському районі безпілотник окупантів уразив об'єкт енергетичної інфраструктури. А вранці збройні сили рф нанесли ракетний удар по об’єкту енергозабезпечення в місті Хмельницькому, — зазначають в обласній прокуратурі. 

Досудове розслідування здійснюють працівники управління СБУ в Хмельницькій області.

Довідка:
Стаття 438. Порушення законів та звичаїв війни. Частина 1.
Жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням, вигнання цивільного населення для примусових робіт, розграбування національних цінностей на окупованій території, застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, інші порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, а також віддання наказу про вчинення таких дій — караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Нагадаємо, 10 лютого над Хмельницькою областю ППО також збила ще одну ракету та ворожий “Шахід”. А військові показали, як вони помстилися за атаку по Хмельницькому. Дивіться відео у матеріалі “За Хмельницький по оркам вогонь!”: військові відповіли росіянам за обстріл міста

Додамо, що в п'ятницю сталась вже 14-та масована атака російських окупантів по всій Україні та Хмельниччині зокрема. В телеграм-каналі UA War Infographics проілюстрували скільки ракет запустили окупанти по Україні під час всіх масованих атак та яку кількість вдалось збити силам ППО:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up