Робив закладки в лісі: нетішинця засудили за наркотики

Робив закладки в лісі: нетішинця засудили за наркотики
Фото зі сторінки Нацполіції
  • Підсудний  своєї вини не визнав, сказав, що закладок у лісі не робив і звинуватив слідчих у підставі.

Хмельницький апеляційний суд виніс вирок мешканцю Нетішина, якого звинуватили у торгівлі амфетаміном та незаконному зберіганні зброї. Чоловікові дали шість із половиною років в’язниці з конфіскацією усього майна, окрім житла.

А все почалося 2 березня 2020-го. У лісовому масиві біля Нетішини двоє місцевих жителів затримали чоловіка, якого запідозрили в закладенні наркотиків.

Під час затримання невідомий взявся викидати з кишень куртки поліетиленові пакети, обмотані ізоляційною стрічкою. У них, як з’ясувалося, був канабіс і амфетамін.

Відео дня

Зловмисником виявився 42-літнім нетішинцем. Під час санкціонованого обшуку його квартири того ж дня правоохоронці знайшли та вилучили 4,5 г амфетаміну, саморобний пістолет і п’ять патронів до нього.

Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у зберіганні, продажу наркотиків та в незаконному зберіганні зброї. За скоєне йому призначили 6 років та 6 місяців ув’язнення з конфіскацією всього майна, крім житла.

Під час оскарження вироку в апеляційному суді, підсудний свою вину не визнав, заявив, що слідчі його підставили, підкинувши наркотики. Адвокат обвинуваченого наголошував на відсутності доказів вини фігуранта справи у торгівлі наркотиками.

«Апеляційний суд звернув увагу, що в суді першої інстанції обвинувачений заперечував лише те, що збував наркотики. Мовляв, зброю тримав для самозахисту, а про пакетики з порошком, які знайшли у квартирі, сказав, що то ліки, частину з яких замовляв інтернетом і не знав, що вони містять амфетамін. Не заперечував, що зважував порошок на знайдених у нього вагах. А от пояснити позначки «Амф» під світлинами з лісом, деревами, лавками, які знайшли в нього на телефоні, не міг», – йдеться в повідомленні прес-служби Хмельницького апеляційного суду.

Колегія суддів ХАС вирішила залишити вирок першої інстанції у силі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up