Розпалювали релігійну ворожнечу — на Хмельниччині викрили агентів ФСБ

Розпалювали релігійну ворожнечу — на Хмельниччині викрили агентів ФСБ
Фото: Київська обласна прокуратура
  • Учасники групи поширювали в медіа антиукраїнські матеріали, в тому числі пропаганду про перехід релігійних громад ПЦУ до УПЦ (МП).

Служба безпеки України знешкодила діяльність агентурної мережі російської федеральної служби безпеки. Представники так званого медійного блоку УПЦ МП розпалювали релігійну ворожнечу серед громадян. Вони діяли у кількох областях України, в тому числі на Хмельниччині.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Так, громадянин створив злочинну організацію, метою якої була дестабілізація суспільно-політичної та релігійної ситуації в Україні.

Відео дня

"Задля конспірації діяльності використовував офіційно зареєстровані суб’єкти господарювання, пов’язані з медійною сферою", — уточнили правоохоронці.

Відомо, що до складу організації увійшли керівники громадських організацій та працівники медійного блоку, які виготовляли та поширювали антиукраїнські матеріали.

Таким чином вони намагалися підірвати довіру до українського суспільства та повернути його в зону релігійного, культурного та політичного впливу РФ.

"Учасники групи здійснювали розробку та висвітлення в медіа, в тому числі західних країн, викривленої інформації щодо процесу переходу релігійних громад УПЦ до ПЦУ", — йдеться у повідомленні.

В Офісі Генпрокурора зазначили, що для поширення наративів пропагандисти використовували спільноти у соціальних мережах, YouTube та медіамайданчики.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків у Києві, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Житомирській областях й вилучили докази протиправної діяльності угруповання.

Також було повідомлено про підозру 14 учасникам злочинної організації, зокрема, у держзраді, колабораційній діяльності, розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії РФ.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Es fero

    в телеграмі в лічку пишуть чи то росіяни чи ще яякась херня переконують у рправильності війни і України в Нато тому і напали і інша  хрінь. переходять в лічку з чату Хмельницький Лайв. а ненормальний модератор банить нормальних хмельничан.......  брєд короче

    але рашні нас не переконати бо вони ГІВНО
  • Kateryna Tsalyuk

    І це після 2 років війни?підвісити за ноги ,хай стікають кров'ю,жорстко, але справедливо,я думаю
  • МузичнаХунта

    Кохановська! Нє спать)
  • Віталій Українець

    В статті помилка контексту ,або угрупування робила добру справу...Учасники групи поширювали в медіа антиукраїнські матеріали, в тому числі пропаганду про перехід релігійних громад УПЦ до ПЦУ.

keyboard_arrow_up