Смертельна ДТП і п’яний водій: обвинуваченого звільнили з-під варти

Смертельна ДТП і п’яний водій: обвинуваченого звільнили з-під варти
  • У моторошній ДТП на Хмельниччині загинули чотири людини.
  • Було це минулого року на Деражнянщині.
  • Поліція каже, що водій був п’яним.
  • Його вже випустили із СІЗО під домашній арешт.

У трагічну ніч 22 вересня минулого року шестеро осіб сіли у “Ford Mondeo”. Четверо помістилися на задні сидіння. Попереду ще один пасажир та 25-річний водій. Останній, як згодом встановила поліція, був нетверезим. Це, на думку правоохоронців, було однією із причин моторошної ДТП. Ще одна можлива причина - перевищення швидкості. Автомобіль рухався 100 км/год замість максимально дозволених 90.

Як йдеться у судовому реєстрі, по дорозі до села Новосілка Деражнянського району водій не впорався із керуванням та допустив перекидання авто і його зіткнення із стовпом. Результат - четверо пасажирів, які їхали на задньому сидінні, загинули, водій отримав політравми. Ще один пасажир обійшовся без ушкоджень. Загиблим на момент аварії було 34, 28, 21 та 18 років.

Водія, як йдеться в судовому реєстрі, через 10 годин було затримано. А наступного дня йому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 286 ККУ. Максимальне покарання, яке йому загрожує - 10 років ув’язнення і позбавлення прав керувати транспортними засобами на 3 роки.

Відео дня

Звільнили з-під варти й відправили під домашній арешт

Із лютого минулого року дану справу розглядає Деражнянський районний суд. Потерпілими є родичі загиблих. В рамках розгляду кримінальної справи, вони подали цивільні позови про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

До 3 серпня 26-річний уродженець села Теперівка Деражнянського району (підозрюваний водій) знаходився під вартою. Перед останнім засіданням його захисник подав клопотання і попросив суд обрати більш м’яку міру запобіжного заходу. Проти цього виступав адвокат потерпілих та прокурор. Але суддя вирішив відправити обвинуваченого під домашній арешт на 60 діб.

Хто розглядає справу

Суддя по справі смертельної ДТП - Олег Дворнін. Відомо, що із березня 2005 року він був призначений на посаду судді Хмельницького міськрайонного суду строком на п’ять років. У березні 2011 року його обрано на посаду судді Деражнянського районного суду безстроково. Його колишня дружина теж суддя. Із 2010 року вона працює у Кам’янець-Подільському міськрайонному суді.

У декларації чоловіка за 2019 рік вказано, що він проживає у Хмельницькому. Чоловік є власником двох земельних ділянок. Знаходяться вони на території Лісогринівецької і Ружичнянської сільських рад. Крім того суддя є співвласником квартири у Хмельницькому, загальна площа якої 67,6 квадратних метри. На балансі Олега Дворніна числиться автомобіль “KІА”.

За останній рік роботи в Деражнянському судді Олег Дворнін отримав 470 002 гривень. Також суддя отримує пенсію в розмірі 71 076 гривень.

Свого часу Олегу Дворніну довелося побувати “по ту сторону судового процесу”. Його звинувачували в причетності до корупційної схеми. Через це його тимчасово відсторонили від роботи.

Спочатку Олега Дворніна визнали винним і мали відправити до в’язниці на 6 років. Таке рішення було прийнято Барським районним судом Вінницької області. Пізніше Апеляційний суд тієї ж Вінницької області скасував таке рішення через те, що було допущено процедурне порушення на початковому етапі розгляду.

Розгляд самої справи смертельної ДТП буде продовжено. Ми будемо стежити за його перебігом. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також: Хмельницький водій оскаржує вирок, за яким він має сидіти ще 8 років і сплатити 1,5 мільйона

Моторошна ДТП на Хмельниччині: водій в лікарні під конвоєм

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрей Никифоров

    Смотрю, проблема с темами для статьей стоит всё глобальней... Что там десять лет назад было?)
  • ttt435

    Будет ездить пьяным у кого власть и деньги... другие  будут отвечать по закону.

    Анонім reply ttt435

    Неправда. Тепер кожен може іздити п'яним на незаконних бляхах. І порішати потом. Тепер у кожного є гадність.
  • Хуан Матус

    Ха-ха, кто бы сомневался в нашем правосудии?
  • Юрій Марцінкевич

    Люди думайте за кого голосувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up