Хмельницький водій оскаржує вирок, за яким він має сидіти ще 8 років і сплатити 1,5 мільйона

Хмельницький водій оскаржує вирок, за яким він має сидіти ще 8 років і сплатити 1,5 мільйона
  • Павло Борисоглебський був під дією трамадолу, коли насмерть збив двох пішоходів на Шевченка.
  • Суд визнав його винним. Але водій вважає, що справу проти нього сфабрикували.
  • Ми дізналися нові деталі трагічної аварії.

Зранку 30 квітня 2018 року Хмельницький облетіла шокуюча новина. Напередодні вночі біля міської лікарні “BMW 323і” збив двох пішоходів та втік. Від отриманих травм один із чоловіків загинув на місці, інший — дорогою до лікарні. Після скоєння ДТП винуватець втік, а машину залишив на сусідній вулиці. Згодом його затримали у Кам’янці-Подільському. Ним виявився 33-річний на той момент хмельничанин Павло Борисоглебський.

Як він опинився за сотню кілометрів від місця вчинення ДТП й те, як трапилася аварія, водій не міг розповісти та пояснити. Ймовірно, причиною цьому стало те, що він був під дією наркотиків. У вироку Хмельницького міськрайонного суду йдеться, що це був трамадол.

Збиває і тікає: що відомо про водія «BMW», який вчинив смертельну ДТП на Шевченка

Відео дня

ДТП біля міської лікарні було не першим кримінальним проступком молодого Павла Борисоглебського. Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності:

Крім того, Павла Борисоглебського притягували й до адміністративної відповідальності:

Щодо аварій із потерпілими, то в першій загинула його власна дружина. Суд призначив йому покарання з іспитовим терміном.

В іншій ДТП він на Панаса Мирного збив жінку. І також втік. Вона вижила, але важко травмувалася. Було це 16 липня 2015 року. Справу розглядали майже три роки. Вирок появився вже після трагічної аварії на Шевченка - 3 роки та 6 місяців позбавлення волі.

Справу про смертельну ДТП біля міської лікарні розглядали вже не так довго. Вирок першої інстанції, Хмельницького міськрайонного суду, з’явився через півтора року після аварії. 

У вироку вказані наступні деталі аварії:

Згідно із вироком, Павло Борисоглебський був визнаний винним відразу за двома статтями Кримінального кодексу України:

частина 1 статті 135 - Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження

За цією статтею Павлу Борисоглебському призначили 2 роки позбавлення волі

частина 3 статті 286 - Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Більш суворе покарання поглинуло інше. Тому, згідно із статті 70 ККУ, водію призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Водночас йому зарахували в строк час, який він перебував у СІЗО до вироку суду. На сьогодні, 28 липня, це 2 роки й 3 місяці. 

Та чи буде знаходитися за ґратами Павло Борисоглебський і надалі, поки питання без відповіді. Адже він оскаржив рішення Хмельницького міськрайонного суду. Апеляцію мали почати розглядати 25 травня 2020 року. Засідання перенесли на 12 жовтня 2020 року. За перебігом розгляду справи будуть слідкувати журналісти vsim.ua. Стежте за оновленнями разом із нами.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    А чего Гуменюку з Сатанова можна збивати пенсіонерку насмерть, а цьому поцу не можна. За майдан стояв. Що і мажорів, і звичайних придурків були однакові права.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up