"Справа 130": Хмельницького прикордонника можуть звільнити, якщо суд визнає його винним

"Справа 130": Хмельницького прикордонника можуть звільнити, якщо суд визнає його винним
  • Ректор прикордонної академії підтвердив, що підполковник, якого судять по 130, є викладачем академії.
  • Олег Шинкарук каже, що на прикордонника чекає звільнення, якщо його визнають винним.
  • Наступне судове засідання по цій справі відбудеться 28 лютого. 

Автомобіль «Honda Accord» поліція зупинила ще 25 жовтня минулого року на вулиці Пілотській. Патрульні побачили, що водій не включив лампочку, яка освічує номерні знаки. Не було у нього і страхового полісу. До того ж поліцейські помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння.

Микола Шпорт,  який був за кермом автівки, не пройшов огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки, не пройшов його і в наркодиспансері. Тому копи склали на чоловіка адмінпротокол за частиною 1 статті 130 КУпАП (відмова від проходження огляду на стан сп’яніння). Матеріали справи передали до суду. Міськрайонний суд визнав чоловіка винним, але той з рішенням не погодився і подав апеляцію.

Засідання по справі відбулося у вівторок, 14 лютого. На суд Микола Шпорт прийшов у формі підполковника прикордонної служби України. Хоча, за словами, патрульних при затриманні чоловік казав, що безробітний.

Відео дня

У прикордонній академії підтвердили, що Микола Шпорт справді викладає в їхньому навчальному закладі. Від цієї діяльності його не відсторонили. Та якщо суд визнає підполковника винним, йому загрожує звільнення.

- Вживання спиртного несумісне з проходженням прикордонної служби. І тому в нас реакція дуже жорстка. Нам неважливо, чи це випадок на службі, чи в побуті, тим більше в громадських місцях, ми це засуджуємо. Тому як тільки буде рішення суду і буде доведено, що він кермував у стані алкогольного сп’яніння, його буде звільнено, - коментує vsim.ua ректор прикордонної академії Олег Шинкарук. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Карпова

    одні пяні за кермом
  • Ірина Волошина

    напився - то будь людиною
  • Ковальчук Лёша

    Ну що барига базарна , докатався?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше 13:31 Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up