Справа на мільйон. У Хмельницькому затримали банду, яка “збивала” гроші з перевізників

Справа на мільйон. У Хмельницькому затримали банду, яка “збивала” гроші з перевізників
  • Півроку у страху. Банда бороданів збирала данину з водіїв рейсових автобусів, які курсують через хмельницькі автовокзали.
  • Водії були змушені за кожну зупинку давати молодикам по 25 гривень.
  • Поліція розслідувала справу сім місяців і от нарешті бандитів затримали.

Пам’ятаєте скандал на виїзді з Хмельницького у сторону Старокостянтинова у грудні 2017 року? Тоді невідомі у капюшонах і спортивних костюмах молодики різали колеса нелегальним перевізникам та простим попутникам, щоб пасажири сідали тільки у рейсові автобуси. Свідком тих подій були журналісти vsim.ua.

Виявляється, банда з кількох молодиків на чолі з кримінальним авторитетом на прізвисько “Мотя” організували схему “відмивання" коштів. Спершу молодики бігали по автостанціях Хмельницького, залякували нелегалів, щоб ті не перебивали роботу рейсовим автобусам. А потім почали брати з кожного водія “данину”, начебто за те, що молодики контролюють ситуацію на автостанціях. Водіям, які відмовились виконувати такі злочинні вимоги, члени групи пошкодили їхні транспортні засоби: побили вікна, порізали колеса і заборонили заїжджати на території автовокзалів.

Справа тягнулася півроку. Поліція дуже довго збирала докази, щоб притягнути винуватців до відповідальності. Члени групи «обклали» даниною водіїв усіх маршрутних автобусів, які були змушені, заїжджаючи кожного разу на територію автовокзалів, сплачувати 25 гривень за зупинку, посадку та висадку пасажирів.

Відео дня
Цими предматеми зловмисники різали колеса і погрожували пасажирам 

Щомісячно із чотирьох автовокзалів молодики отримували 160 тисяч гривень, а за півроку сума сягнула аж 1 мільйона гривень.

Хлопці навіть ГО зареєстрували, щоб прикривати свої "справи". Під час спецоперації працівники поліції затримали двох раніше судимих хмельничан 42 і 43 років, які були організаторами групи, а також п’ятьох її найактивніших членів — молодих хлопців 20-25 років спортивної тілобудови, які підшуковували однолітків для збору «данини» і самі займалися вимаганням коштів.

Під час низки обшуків, які були одночасно проведені у членів групи, правоохоронці вилучили гроші, отримані від злочинної діяльності, блокноти з обліковими записами, а також пневматичну та холодну зброю, бити, кастети, бойові набої.

Наразі правоохоронці працюють над встановленням усіх членів групи та їхніх злочинних зв’язків. Також чоловіків перевіряють на причетність до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів на території області.

Сімох членів групи затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Найближчим часом їм буде обрано міру запобіжного заходу. Розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Антикорупціонер

    Вот такі у нас громадські активісти. Бандити зразка 90-х, які називаються захисниками закону, прав людей і т.д. У 90-х вони також так захищали за певний процент. Гнати цих активістів обісраною мітлою
  • Залевский Андрей

    Того Мотю вже скільки раз брали і відпускали???
  • Мастер Автополив

    Активисты-революционеры раз ГО?

    Антикорупціонер reply Мастер Автополив

    ГО це абревіатура слова "говно". Перша і остання буква.

    Мастер Автополив reply Антикорупціонер

    Хорошо что уже свои патриоты, а не клятые регионалы))
  • Любовь Прушинская

    ще щоб суд справедливий був....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up