На «Темпі» невідомі в капюшонах не давали людям їхати автостопом

На «Темпі» невідомі в капюшонах не давали людям їхати автостопом
  • Семеро чоловіків з бородами чергують на зупинці виїзду із Хмельницького.
  • Вони забороняють водіям підбирати попутчиків і дозволяють сідати лише в рейсові автобуси.
  • Чоловіки відштовхують пасажирів, поводяться агресивно і не представляються. 
  • В поліції і Укртрансбезпеці про такі рейди нічого не знають.

На зупинці біля «Темпу» завжди стоїть багато людей, які їдуть із Хмельницького в сторону Красилова чи Старокостянтинова. Вони очікують на рейсові автобуси або ловлять попутки.

Сісти в останні сьогодні, 7 грудня, нікому не дозволяє група із семи чоловіків. Група людей в спортивному одязі підходять до кожного водія, який зупинився, і кажуть тому їхати далі. Людям вони не представляються. Пасажирів від вікна автомобілів відштовхують руками.  

- Сьогодні їхав до Красилова по справах. Поспішав і хотів добратися попуткою. Ці хлопці не дали сісти нікуди. Довелося їхати рейсовим і запізнився через це. Водій автобуса казав, що зранку ці чоловіки комусь навіть колесо пробили, - розповів vsim.ua хмельничанин Павло Михайленко.

Відео дня

Журналіст vsim.ua поцікавився в одного із чоловіків, кого вони представляють і яка мета їхніх дій. Він представився Ярославом. Сказав, що вони представляють "громадську організацію "Сила правди" і борються проти нелегальних перевізників". Повідомив також, що свій рейд вони погодили із Укратрансбезпекою і поліцією. Показати посвідчення члена організації відмовилися. 

В Укртрансбезпеці vsim.ua повідомили, що вперше чують про даний рейд і ніякого відношення до нього не мають. Також нічого не чули про це і в патрульній поліції Хмельницького.

Пасажири розповіли, що до них навіть простягують руки. 

- Не можу виїхати в Красилів з Хмельницького вже годину. Чоловіки підпігають до мене і відштовхують від автомобілів, Нічого не пояснюють. Вони стоять, як боги над людьми, - каже Іван.

- Це незаконно. Людям, яким потрібно їхати додому, немає ніякої можливості, - каже хмельничанка Анастасія. - Я стояла, проводжала друга у Полонне. Побачила, що чоловіки не дають сідати в легкові машини. Я почала знімати відео.  Вони почали нападати на мене і мало не побили мене, двоє хапали за куртку.  

Під час запису коментарів пасажирів один із чоловіків намагався вибити з рук журналіста телефон, на який здійснювався запис. В адресу журналіста звучали погрози та нецензурна лексика. В цей час під під'їхав автомобіль патрульних і чоловіки заспокоїлись. 

Поліція приїхала близько 16:15. Правоохоронці збирають пояснення. Чоловіки не надавали документи і не представлялися. Поводилися досить агресивно. Станом на 16:40, патрульні продовжують відбирати пояснення. Шестеро чоловіків, які представниками організації "Сила правди", окружили двох поліцейських і телефонують комусь, щоб "розібралися в ситуації".

Пасажири припускають, що ці чоловіки - перевізники, які запустили свої автобуси. Думають, що це просто "конфлікт бізнесу". Поки поліція на місці, люди сідають в попутки і їдуть.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (67)
  • Діана Граділь

    І яке мають право ці "капюшончики" погрожувати хмельничанам і журналістам?!?! Чому у своєму місті ми повинні боятись найманих "тітушок"? Це не Схід!!! Правоохоронні органи, прийміть міри, оправдайте свої зарплати і довіру хмельничан!!!
  • Діана Граділь

    Взагалі, що це робиться?! Якщо поліція нічого не може вдіяти, то куда дивиться прокуратура? А СБУ? Цих "парубків" в капюшонах хтось кришує!? Але зараз не 90ті  роки! На кожну "кришу" знайдеться такий саркофаг, що мало не буде!!!
  • Діма Діма

    Ці одноклєточні дограються шо попадуть на якогось чувака серйозного який маякне кому нада і приїде бус з пацанами і так їх відхуярять шо будуть срати і сцяти в судочок,якби то була дійсно якась громадська організація то вони б поводили себе культурніше і показали б документи які підтверджують шо вони дійсно така то організація,а так себе поводять тільки бидло і те шо вони не показують ніяких документів шо вони є такою організацією значить в них немає їх,це просто проплочені шмари яким заплатили шоб вони там стояли і не давали попуткам підбирати людей,а про організацію це вони так пиздять шоб ТІПА прикритись.
  • Катя Попик

    В Польші наприклад проїзд коштує по місту -4 злотих, тобто 28 грн, а в нас автостопом за 5 грн можна добратися.Щоб взути машину в шиповані шини, одне колесо коштує -6 тис грн, но кетвйчьке гавно, шо за 2 дня робиться лисе,а бензин який дорогий, щоб проїхатися з міста до села в одну сторону тре 100 грн потратити, бо жпростой в пробках, обігрів, на світлофорах теж враховується.А з такими лежачими поліцейськами-ямами, через кожних 2 метра, кожних два місяці, ходову тре переберати, амортизати, підшипніки, втулки, а це 3тис доларів.Чого проїзд такий дешевий, всього 5 грн автостопом в ту сторону?

    Vitaliy reply Катя Попик

    а чого автобус такий "вбитий", чому не комфортабельний як в Європі, чому влітку немає кондиціонера, а в зимку обігріву? чому тобі над головою висять ще 10 стоячих і т.д. і т.п. Чому ви взагалі полізли в отой бізнес перевезень, якщо він такий поганий і не прибутковий?

    Анонім reply Катя Попик

    Я щось не можу собі уявити, щоб у Польщі зранку до вечора 7 чоловік погрожували водіям і людям, які їдуть автостопом, і їм за це нічого не було б. І навіть поліція їм би не перешкоджала. Там сервіси типу бла-бла-кар працюють, і просто можна сісти в попутну машину.

    Проня Кисілюк reply Анонім

    Ну да, в Полші  немає щоб з області 4,5 міліона добиралося до міста, де проживає 245 тис людей, автостопами.Бо по селах і областях їхні люди працюють, хто пече хліб, хто виготовляє ковбаси, хто пакети, хто працює на плантаціях збирає ягоди.І там люди не розділені на зелених і чорних, де зеленим крім основних, пораздавали паї з рекреаційних фондів по 6-12 шт на одні руки,дають дозволи на безкоштовне транспортне забезпечення, (всього за дві коп кожного дня),безкоштовного навчання у вищих ,(по ціл.направленні з обл.ради) суму субсидій в 6 раз більше,особливо зимою, (6 тис грн на тверде опалення)дотацій і матеріальної підтримки у 2 рази більше.(1000 грн, а не 500 грн як з міського бюдж), 2,500 грн по безробіттю з штампом від сіл.голови, що непрацює, в чорних-дуля.Звичайно, в Польші такого там немає.....

    Анонім reply Проня Кисілюк

    Ага, ось, ось коріння всіх бід! А казали, Путін і рукаМоскви. Треба завтра нікому з чорних не працювати, вийти й усіх зелених погамселити. І машини побити. Бач, живуть собі як пани, як той Ляшко зі своїми лотереями.

    Анонім reply Анонім

    І всюди, і в Польщі також, люди шукають, як знизити свої витрати. Автостоп є всюди, як би ви не плакали. І тільки в Україні, мабуть, людям у голову приходить боротися з конкурентами не в правовому полі, а отак, тітушками-"активістами". У 90-ті воно вже було, і жодної Європи з цього не вийшло, не треба тут про Польщу розповідати.

    Проня Кисілюк reply Анонім

    Тому що в Польші люди всі рівні, чорні люди, які проживають у містах не газять вольготне життя зелених

    Анонім reply Проня Кисілюк

    Так, у них комунізм давно. Тож радіймо, що в нас нарешті з'явилися активісти, які всіх сільських панів скинуть і не дадуть їм їздити автостопом.

    Проня Кисілюк reply Проня Кисілюк

    Чого 245 тис чорних людей з міст повинні оплочувати вольготне життя 4,5 міліонів зелених людей з області? Вони що, якісь особливі? Чорна людина трате -8 грн на проїзд по місту в день, а зелена за 2 косаря в електричці з далекого Мухосранска.Чорна людина за 1 день в потягу до моря заплотить-1200 грн на сімю, а зелена кожного дня за 2 косаря МІСЯЦЬ їздить нахаляву. Може чорні люди, теж повині мати  право на життя?

    Анонім reply Проня Кисілюк

    Мабуть, тому, що 90 % ваших "чорних" - то бувші "зелені", які "понаїхали" максимум покоління тому. Їх вирізняють характерні особливості лексики й фразеології, а також нестерпне бажання в усіх своїх бідах звинуватити "зелених", від яких вони родом, Путіна, партію, уряд. Справді, легше ж комусь автівку побити й на відсутність субсидій поскаржитися, аніж подумати, як заробити.

    Проня Кисілюк reply Анонім

    Причому тут Путін?

    Анонім reply Проня Кисілюк

    У кого Путін, у кого "зелені", блакитні чи в окулярах. Головне знайти собі ворога, щоб звинуватити в усіх бідах.

    Проня Кисілюк reply Анонім

    Ну що поробиш, кумунізм закінчився і кожен буде рахувати свою копійку і захищати свої інтереси., який ти мені ворог.... несміши

    Проня Кисілюк reply Проня Кисілюк

    Мова йде про те, що до нас приїзжає суспільство, яке важає, що воно хитріше за всіх
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up