Стало відомо про ще три випадки шахрайства на Хмельниччині

Стало відомо про ще три випадки шахрайства на Хмельниччині
  • “Ваш родич у біді”, - за такою схемою працювала одна із шахрайок на Хмельниччині.
  • Дізнавайтеся нові історії про те, як зловмисники ошукували людей.

7 жовтня до поліції Старокостянтинова звернулася 75-річна жінка. Вона повідомила, що її ошукали. Їй зателефонувала невідома жінка й стала розповідати про ДТП, в яку потрапила донька потерпілої. Мовляв, та отримала тяжкі травми й потребує дороговартісної операції. 

В результаті, пенсіонерка віддала зловмисниці всі свої заощадження. А саме - майже 300 доларів, 550 злотих, 5 тисяч гривень і ювелірні вироби. Згодом жінка зрозуміла, що її ошукали і звернулась у поліцію. 

Правоохоронці швидко встановили особу зловмисниці та за декілька годин затримали її у Хмельницькому. Нею виявилась 19-річна «гастролерка» з Житомирщини. Їй вже оголосили підозру за частиною 2 статті 190 (Шахрайство) ККУ. Санкція статті передбачає альтернативні види покарання. Найсуворіше з них - позбавлення волі на строк до трьох років. 

Відео дня

Іще два випадки шахрайства сталися в Шепетівському районі. Правоохоронці повідомляють, що правопорушення зафіксували декілька днів тому. 

Так, 29-річна жителька Нетішина намагалася придбати взуття через популярний торгівельний майданчик в інтернеті. Вона перейшла за посиланням, в результаті чого з її банківської картки зникло майже 40 тисяч гривень. Інший випадок стосується мешканки Славути. Шахраї виманили у неї 1,5 тисячі гривень під приводом продажу меблів.

За цими фактами також розпочаті кримінальні провадження. Наразі слідчі працюють над встановленням всіх обставин.

Читайте також: Напав у ліфті на 10-річну дівчинку: у Хмельницькому впіймали розбійника

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up