Суд оштрафував депутатку селищної ради Старої Синяви

Суд оштрафував депутатку селищної ради Старої Синяви
Фото ілюстративне
  • Жінка порушила питання приватного інтересу. 

  • Їй присудили 3 400 гривень штрафу. 

Депутатку місцевої ради судили за порушення питання приватного інтересу. Спершу Старосинявський районний суд визнав її винною у конфлікті інтересів і оштрафував на 3 400 гривень. Але адвокат жінки подав на апеляцію. Та Хмельницький апеляційний суд залишив її без змін. Подробиці розповіли в ХАС. 

Відомо, що депутатка Старосинявської селищної ради є директоркою комунального підприємства «Старосинявський ЦПМСД». 10 березня цього року вона звернулася до голови ради з депутатським зверненням. У ньому вимагала надати їй належним чином завірені копії кількох рішень чергової сесії Старосинявської селищної ради, що стосувалися розірвання контракту з нею як керівником ПМСД та перевірки діяльності цього медзакладу. Цим жінка вчинила адмінправопорушення, передбачене частиною 2 статті 172-7 КУпАП.

Але її адвокат вважав, що саме по собі депутатське звернення про надання копій документів не може автоматично свідчити про наявність у його підзахисної приватного інтересу та про суперечність між таким приватним інтересом та повноваженнями депутата. За його словами, обвинувач не надав доказів, які б свідчили, що депутат подала звернення і використала отриману інформацію виключно у власних інтересах, а не з метою здійснення депутатської діяльності.

Відео дня

Тому просив апеляційний суд скасувати постанову місцевого суду та закрити провадження у справі, бо діях депутатки не було адмінправопорушення.

Сама ж жінка пояснила, що на час подання звернення її відсторонили від виконання обов`язків керівника медзакладу. Вона перебувала на лікарняному, тому й не брала участі в роботі сесії селищної ради та не знала про ухвалені рішеннями. До неї, як до депутата, звернулися головний бухгалтер та медичний директор ЦПМСД. Вони хотіли дізнатися чи розірвали з нею контракт.

Депутатка запевнила суд, що жодного особистого чи приватного інтересу не мала. А подання депутатського звернення пов`язано виключно з виконанням її депутатських повноважень, в інтересах працівників медзакладу та лише у зв`язку з їх зверненням до неї як до депутата.

Але в суді зазначили, що у депутатському зверненні йдеться саме про приватний інтерес — адже вказано про розірвання контракту з нею як керівником «Старосинявського ЦПМСД». 

— Маючи право на звернення до Старосинявської селищної ради як фізична особа, прагнучи задовольнити особистий інтерес у найбільш сприятливий спосіб, [депутат] використала надане їй право на депутатське звернення з метою, яка не пов`язана зі здійсненням депутатської діяльності і в цьому випадку є очевидним вплив суперечності між приватним інтересом і службовими повноваженнями депутата, – зауважив суд.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Степан Томашевський

    Ого..Не підйомна сума  для неї..Смішно і гумано..
  • Іван Ліщина

    Краще розкажіть що в же в лікарню не сходиш бо вимагають військовий квиток.
    Людина зламала руку ,що потрібна була швидко операція .прийшов чоловік до лікарні а йому кажуть де ваш військовий квиток? Нема ,то йдіть сходіть у воєнкомат .
    Людині треба срочно операцію а бидло у залаті  сидить про воєнкомат розказує .
    Отакі вказівки зараз роздає мерзота у кріслі президента яка виконує накази сша.
  • Ivan Petrov

    оштрафував на 3 400 гривень. Але адвокат жінки подав на апеляцію

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

keyboard_arrow_up