Суддя Трембач проти адвоката: що вирішив суд

Суддя Трембач проти адвоката: що вирішив суд
  • Суддя Олександр Трембач проходив у справі потерпілим від дій юриста.

  • Адвокат раніше постійно писав скарги на суддю.

  • А потім намагався використати суддю в шахрайській схемі і “кинути” на гроші.

Олександр Трембач - суддя Хмельницького міськрайонного суду. Інша сторона - хмельницький адвокат. Розповідаємо коротко вам про їхні конфліктні взаємовідносини. Вони викладені у вироку Ярмолинецького районного суду від 12 серпня.

За матеріалами розслідування, суддя та юрист перебували у неприязних відносинах з 2016 року. Тоді суд під головуванням Олександра Трембача визнав юриста винним у справі побиття поліцейського й зобов'язав відшкодувати 20 тисяч гривень моральної шкоди.

У 2017 році обвинувачений надавав юридичні послуги колишній дружині Олександра Трембача у справі про поділ майна. 

Відео дня

Також неодноразово звертався зі скаргами на суддю до прокуратури, комітету ВРУ,  Вищої ради правосуддя та Громадської ради доброчесності. Аргументував свої дії тим, що вважає Олександра Трембача не гідним його звання.

У 2018 році юрист, розуміючи, що його скарги можуть завадити успішній атестації судді, вирішив завдяки цьому отримати матеріальну вигоду. Під час особистих зустрічей він вдав, що має зв'язки у ВККСУ й переконував Олександра Трембача, що “його людина” у комісії сприятиме успішному проходженню атестації. Звісно, не безплатно, а за 52 тисячі гривень. Побоюючись правоохоронних органів, пропонував перерахувати суму на рахунок фірми, засновником і директором якої є сам. 

Розуміючи, що його намагаються втягнути у злочинну діяльність, суддя звернувся в поліцію.

У суді обвинувачений свою провину не визнав. Стверджував, що з суддею зустрічався, щоб врегулювати питання поділу майна подружжя. Однак колишня дружина потерпілого заперечила, що давала комусь таке доручення. Член атестаційної комісій своє знайомство з ним також не підтвердив.

Згідно із вироком суду, він заплатить 51 тисячу гривень штрафу та 2002 гривні судового збору у казну держави. Крім цього, відшкодує 520 гривень матеріальних та 50 тисяч гривень моральних збитків потерпілому. Також додамо, що адвокат може оскаржити дане рішення протягом 5 днів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Александр Сподаренко

    Панове журналісти! У вашому матеріалі безліч неправдивої інформації. По-перше Сподаренка ніхто ніколи не затримував. По-друге жодних "хабарів" він не отримував. По-третє, якщо діючий суддя шукає посередників і намагається дати хабаря за проходження атестації, то він повинен сидіти на лаві підсудних, а не вдавати з себе "потерпілого". По-четверте Вища Рада правосуддя тільки у цьому році відкрила дві дисциплінарні справи щодо цього кривосудника і застосувала до нього одне стягнення. А по п"яте вказане вами рішення не набрало законної сили. А тому готуйтесь до судового позову і відшкодування моральної шкоди. Сподеренко залишить вас без штанів!)
  • Анатолий Стасишин

    Вже 5 років як Споодаренко позбавлений права на адвокатську діяльність
  • Ольга Древняк

    Ну ну допрацюється, точно те, що я про нього чула, молодець адвокат
  • Татьяна Денисюк-Альчинская

    Трембач добра людина та справедливий суддя..

    Елена Смирнова reply Татьяна Денисюк-Альчинская

    Да да справедливий😂😂😂 в залі засідання зачитує один вирок,а потім  по незрозумілим причинам з'являється через два тижні інший вирок.Бо декому так треба було щоб був другий вирок ніж той що оголосили. І то без будь яких пояснень чому змінено було вирок.

    Ольга Древняк reply Татьяна Денисюк-Альчинская

    Татьяна Денисюк-Альчинская серйозно, він знайомій за те що була без маски дав 17000 штрафу, хоча там була причина, жінка пенсіонерка

keyboard_arrow_up