Судили чоловіка, котрий зливав інформацію фсб про електропідстанції Хмельниччини, по яких били ракетами

Судили чоловіка, котрий зливав інформацію фсб про електропідстанції Хмельниччини, по яких били ракетами
Колаж vsim.ua
  • Підозрюваний через месенджер "Телеграм" надсилав співробітнику фсб інформацію про розміщені на території Тернопільської та Хмельницької областей електропідстанції. 

  • А потім збройні сили росії обстрілювали ракетами об'єкти енергетичної інфраструктури.

  • Дізнавайтеся подробиці. 

Ще наприкінці січня у сусідньому Тернополі судили жителя області, який співпрацював із російськими спецслужбами. Чоловіка, якого називають Владислав К., визнали винним у державній зраді. Подробиці повідомили у прес службі Тернопільського апеляційного суду

Відомо, що із 31 серпня 2022 року по 26 січня 2023 року Владислав К. переписувався із співробітником російської спецслужби фсб. Він пересилав зі свого смартфону через месенджер «Telegram» росіянину інформацію про місця розташування і характеристики електропідстанцій, розташованих на території Тернопільської та Хмельницької областей. Насамперед його цікавили локації і технічні характеристики місцевих електропідстанцій.

В СБУ додають, що Владислав К. - мешканець Кременецького району, якого російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

Відео дня

У поле зору агресора потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював через соцмережі.

Для виконання ворожих завдань агент об’їжджав місцевість, встановлював місцезнаходження енергооб’єктів та фіксував їхні координати. А тоді передавав ворогу. У нього на телефону знайшли докази. 

Фото СБУ

— Робив це з метою нанесення збройними силами росії ракетних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури, чим надав представнику іноземної організації допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, — пишуть в суді. 

Відтак, правоохоронці пред'явили йому підозру info у державній зраді. Санкція статті за такий злочин передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічно з конфіскацією майна.

Також Владиславу К. обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 24 березня 2023 року, без визначення розміру застави.

Фото СБУ

Та він не погодився із обраним йому запобіжним заходом. Владислав К. подав апеляцію та просив ухвалу суду першої інстанції скасувати і винести нову, якою помістити його під домашній арешт або визначити розмір застави. Він додав, що у скоєному щиро розкаявся та співпрацює зі слідством. Також просив врахувати, що опікується матір'ю, яка є інвалідом 2-ої групи і потребує його фізичної допомоги.

Однак, суддівська колегія врахувала тяжкість покарання, яке загрожує Владиславу К., відомості про його особу та каяття. 

А його доводи про те, що матір як інвалід 2-ї групи потребує фізичної підтримки, визнали безпідставними. В суді зазначають, що жінці таки призначили другу групу інвалідності у 2018 році. Однак даних, що вона на даний час потребує постійного стороннього догляду і не має підтримки від інших членів сім'ї чи родичів немає. Крім того, захворювання матері підозрюваного не зменшує обсяг встановлених у даному випадку ризиків.

Стосовно прохання підозрюваного визначити його розмір застави, колегія суддів вказала, що, під час дії воєнного стану при застосовуванні в цій справі запобіжного заходу у виді тримання під вартою слідчий суддя правомірно не визначив розмір застави.

Отож, апеляційну скаргу  Владислава К. залишили без задоволення, а ухвалу слідчого судді без змін. Поки що підозрюваний сидітиме під вартою до подальшого рішення суду. 

Читайте також: У будинку на Хмельниччині стався вибух. На місці знайшли гранату

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Марина Годущан

    Розстріл!!!
    Або людям на самосуд!
  • Раиса Слипенко

    Вийде під амністію, через пару років.
  • Галина Альошкіна

    Для чого його годувати, судити, тратити час і кошти. Він не потрібний ні людям, ні державі, яку він свідомо зрадив. Таким місце в пеклі. Наказувати вже і зразу!
  • Іра Дубина

    Відрізати спочатку язика!

keyboard_arrow_up