Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО

Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО
Фото зі сторінки СІЗО у Facebook
  • Систему постачання налагодили двоє ув’язнених. 
  • Їм допомагали дві жінки, які перебували на волі.
  • Дізнавайтеся, яке покарання призначив суд.

Житель Хмельницького, який вже мав судимості за розбій, крадіжку, злочини в сфері обігу наркотиків, шахрайство та махінації з офіційними документами, відбував покарання в Райковецькій виправній колонії. З вересня 2019 року до жовтня 2021-го правоохоронці його взяли під варту до Хмельницького слідчого ізолятора на строк досудового розслідування за вчинення  майнових злочинів. 

За вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів із Райковецької виправної колонії до ізолятора в Хмельницькому був переміщений ще один хмельничанин. Він теж мав інші судимості.

Починаючи з квітня 2021 року, обвинувачені утворили організовану злочинну групу. До цього залучили двох жінок, які не були судимими та перебували на волі.

Відео дня

- Спільниці чітко виконували команди, які надходили їм від їхніх координаторів. Ті вказували їм які наркотичні засоби і де купувати, як зберігати і яким способом передавати їх до ізолятора, - повідомляють в пресслужбі міськрайонного суду.

Зокрема метадон жінки ховали в ручки кухонного черпака та кухонної лопатки, канабіс підмішували до листкового чаю, бупренорфін поміщали до тюбика «Стрептоцидової мазі». Ховали наркотичні засоби та психотропні речовини зловмисниці навіть у курячих яйцях. Після цього посилки із забороненим вмістом надсилали Новою поштою на адресу Хмельницького слідчого ізолятора. Кошти за «товар» для ув’язнених надходили від невстановлених у ході досудового розслідування осіб на рахунки кількох різних банків, – повідомляють в Хмельницькому міськрайонному суді.

Обох  чоловіків суд визнав винними за ч.3 ст. 307 КК України. Згідно з вироком, одного з обвинувачених, враховуючи невідбуту ним частину покарання за іншим вироком, суд позбавив волі на строк дев’ять років і вісім місяців із конфіскацією майна. Іншому з приєднанням невідбутої частини покарання,  призначив десять років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Також судили жінку, яка допомогала в реалізації плану зловмисників. Її покарано за ч.2 та ч. 3 ст.307 КК України. Призначене покарання – чотири роки позбавлення волі з конфіскацією майна.

Чоловіки сплатять на користь держави 20 723 гривні процесуальних витрат, наполовину кожен. Запобіжний захід у виді тримання під вартою, попередньо винесений їхній спільниці, продовжено до набрання вироком суду законної сили.

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Читайте також: Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Іван Рудько

    Не поділилися з мусарами?

keyboard_arrow_up