Труїли жінок по всій Україні: на Хмельниччині судили банду грабіжників

Труїли жінок по всій Україні: на Хмельниччині судили банду грабіжників
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Втершись у довіру, злочинці підсипали жертвам у напої чи їжу отруйні препарати. Одна з хмельничанок померла.

На Хмельниччині судили банду злочинців, яка труїла жінок по всій Україні.  Організувала її  в 2017-му  23-літня мешканка одного зі сіл Миколаївщини. Сьогодні їй - 28 років.

Дівчина спершу втягнула в злочинну діяльність свого 30-річного приятеля (нині йому 35 років). Він – з Луганщини. Неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за пограбування й шахрайство, зазначають у Хмельницькій обласній прокуратурі,

Парочка отруїла трьох дівчат з Донеччини. Підсипали їм у їжу небезпечний препарат. Коли панянки знепритомніли, обікрали їх. Поцупили ювелірні прикраси та гроші. Постраждалі, зауважують у поліції, кілька днів провели в реанімації.

Відео дня

Згодом організаторка залучила до «бізнесу» свого ще одного знайомого – 31-річного мешканця Запоріжжя (нині йому 36 літ). Чоловік був у скрутному матеріальному становищі. Раніше справи з криміналом не мав. 

Утрьох вони винаймали в автопрокатах автомобілі та роз’їжджали Україною, вишукуючи чергових жертв на курортах, базах відпочинку та в розважальних закладах.

Фото ГУ НП у Хмельницькій області

Молодиця представлялася сестрою чоловіків і пильно стежила за реалізацією злочинів. Хлопці знайомилися з потенційними жертвами та, втершись у довіру, підсипали їм отруйну речовину в їжу або напої. Коли потерпілі втрачали свідомість, — грабували їх.

Навідалася банда й у Хмельницький. У нічному клубі познайомилися з двома хмельничанками. Скориставшись нагодою, підсипали їм у каву отруйний препарат. Однак, прорахувалися з дозою. Як наслідок, 29-річна жінка померла від отруєння прямо на вулиці, а її 32-річну подругу ледве врятували лікарі.

«Експертиза показала, що смерть потерпілої наступила від отруєння антипсихотичним препаратом», - зазначають у прокуратурі. 

Банду правоохоронці впіймали. Майже півроку оперативники та слідчі буквально по малесеньких фрагментах збирали та складали в єдину картину всю  інформацію, яка дозволила вийти на слід підозрюваних. Правоохоронцям довелося об’їхати кілька областей, збираючи докази вини зловмисників. До справи долучилися колеги-поліцейські з інших обласних управлінь поліції.

Вирок суд виніс тільки через п'ять років. Жінка та один зі спільників отримали до 14 років позбавлення волі. Третій злочинець проведе у в’язниці 10 років й 6 місяців. У всіх трьох майно конфіскували.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Галина Кошель

    Нажаль, зі східних областей України до нас крім порядних людей наїхали також і бандити,  колаборанти, корегувальники. Так вони ще й отримують від держави та міжнародних організацій допомогу. Їм ніякі закони  не    допоможуть. Працювати вони не будуть.

    .
  • Василий Костюк

    Жахливі люди коять жахливі справи... Як на мене - свободи багато, а запобіжники , які б створювали антиумови для скоєння злочинів дедалі слабші  або ж стали менш дієвими. Це комплексна проблема , тому її вирішення потребує комплексного підходу . Являється очевидним  : в країні повинна зростати економіка, можливості працевлаштування , навчання населення , достатній ( а не мізерний ) соціальний захист, високий професіоналізм працівників правохоронних органів. А згуртовувати і обєднувати всіх у суспільстві мають якісні закони, відповідальність жити по Закону , однакові вимоги щодо неминучості покарання за злочин незалежно від висоти перебування умовного злочинця в ієрархічній "спроможно-вельможно -заможно" владній  драбині суспільства , котрим дозволено все або майже все. Звісно реальність є такою, що написане можна сприймати як благі наміри, які ніколи не стануть реальністю, оскільки навіть при правильній організації життя суспільства на досягнення високого рівня самосвідомості , що дозволить гармонічно формуватися суспільству , створити для цього необхідну базу і відповідні умови, - піде не один десяток років . Стереотип прагнення "мати все і одразу" навіть при відчайдушно правильних зусиллях для досягнення поставленої мети може видатися незламним.

keyboard_arrow_up