У Хмельницькому намагалися викрасти посилку з навушниками на суму понад 130 тисяч

У Хмельницькому намагалися викрасти посилку з навушниками на суму понад 130 тисяч
  • Хмельничанин продав в інтернеті бездротові навушники.
  • Виявилося, що їх замовив зловмисник, який згодом намагався викрасти товар. 

21-річний хмельничанин в інтернеті отримав оптове замовлення на бездротові навушники. Він відправив 150 штук, загальна вартість яких становить понад 130 тисяч гривень. Товар поїхав до Одеси. Та вже за кілька днів посилка повернулася у Хмельницький. Маючи підозри, продавець звернувся до поліції.

Правоохоронці з’ясували: 34-річний одесит замовив партію навушників і згодом відправив їх назад. Маючи дані відправника, він намагався заволодіти товаром, не сплачуючи коштів. Зловмисника затримали у відділенні пошти. Встановили, що раніше він вже притягувався до відповідальності за майнові злочини.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка, що завдала значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу  України. Санкція статті передбачає до 6 років ув’язнення. 

Відео дня

Також встановлено, що зловмисник використовував підроблений паспорт. Документ вилучено і направлено на експертизу. Наразі слідчі дії тривають. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач31

    Це є схема, яка неоднократно використовується, і вже є жертви, які не завжди звертаються до поліції, а як звертаються – то лиш одиниці.

    Суть схеми така:

    Замовник замовляє у Продавця доставку товару наложкою (з післяплатою) одним із поштових перевізників (не важливо яким), з одного міста в інше.

    Завдатку звісно не залишає ні копійки. І навіть не має наміру щось плотити за посилку, лише щоб заволодіти вмістом посилки, не сплочуючи при цьому ні за доставку, ні за вартість посилки.

    Коли товар приходить у відділення Замовника, то він його не забирає протягом часу безкоштовного зберігання.

    Або ж за цей час він огялядає посилку і після огляду не забирає її.

    Увага: під час огляду в присутності працівника поштового відділення робиться «дерибан» посилки, вміст витягується, а в посилку пакується усілякий непотріб вагою еквівалентною вазі посилки.

    Така підмінна-посилка повертається у відділення Продавця, і з нього стягують кошти за доставку в обидва напрямки, а потім видають уже ту саму псевдо-посилку.

    Увага!!!: якщо не зробити !!!огляд!!! посилки після повернення у відділенні в присутності представника пошти, то щось потім доводити буде марним. Багато хто цього не робить, і потім розкривши посилку вдома, або ж за межами відділення, переживають ШОК, стрес і т.д. А вже тоді нічого і нікому не доведеш. Телефон Замовника буде недоступним, або не будуть брати слухавку з вашого номера.

    Схема неможлива без «свого працівника» у відділенні пошти.

    Тому будь пильні, і завжди оглядайте поверненні посилки у відділенні в присутності представника пошти

    Woddy Quier reply Читач31

    Як це все можна зробити "там" під камерами?

    Читач31 reply Woddy Quier

    Як є "своя людина", і вона заодно з шахраєм  то це все стає можливим!

keyboard_arrow_up