У Хмельницькому судили кримінальний дует за розбійний напад і 30 крадіжок

У Хмельницькому судили кримінальний дует за розбійний напад і 30 крадіжок
  • На рахунку зловмисників - близько 30 крадіжок і розбійний напад. 
  • Загальна сума збитків від їхніх злочинів - 700 тисяч гривень. 

За напад на жінку і три сотні крадіжок судили розбійників. Наразі розгляд справи завершився і Хмельницький суд призначив їм покарання. 

Події мали місце ще у 2017 році в Ярмолинцях. Тієї ночі двоє раніше судимих чоловіків залізли до будинку 63-річної жінки. Для цього вони відкрили пластикове вікно ломом. Власниця була вдома сама. Злочинці зв’язали їй руки і ноги скотчем, а тоді погрожуючи вбити, вимагали гроші. Постраждала здалась і вказала, де зберігає цінності. 

За інформацією сектору комунікації поліції, злодії винесли тоді 3 тисячі доларів, 4 тисячі євро, тисячу гривень, золоті прикраси та банківські картки.

Відео дня

Як встановили правоохоронці, злодії ретельно готувались до цього злочину - вдягли темний одяг, балаклави на голову і навіть змінювали голос. Як потім виявилось, один з них проживав у цьому ж селищі. 

Крадіїв затримали вже на другий день. Ними виявились 47-річний і 57-річний чоловіки, які раніше вже "сиділи" за крадіжки. Один із них був наркозалежним.

До слова, більшість викрадених грошей і коштовностей таки вдалось вилучити у будинках затриманих. Також під час розслідування встановили, що на рахунку розбійників близько 30 крадіжок з будинків і підсобних господарств на території Хмельницького, Ярмолинецького районів та обласного центру. Загальна сума збитку потерпілих - близько 700 тисяч гривень.

Наразі Хмельницький міськрайонний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав чоловіків винними. Їх засудили до 9 років і 3 місяців та 9 років і 6 місяців позбавлення волі. З конфіскацією усього майна, окрім житла.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up