У Хмельницькому судитимуть двох водіїв, які хотіли “відмазатись” за п’яне водіння

У Хмельницькому судитимуть двох водіїв, які хотіли “відмазатись” за п’яне водіння
Фото - прокуратура Хмельницької області
  • Хмельничан судитимуть за спробу підкупити поліцейських.
  • Чоловікам загрожують штрафи або позбавлення волі. 

До суду скерували справи двох хмельничан, які хотіли “домовитись” з патрульними і уникнути відповідальності. Обом - 42 роки і вони керували автомобілем в нетверезому стані. 
Перша подія трапилась наприкінці серпня цього року. Близько шостої ранку патрульні зупинили автомобіль «Volkswagen» Passat», який порушив правила дорожнього руху. У водія помітили явні ознаки сп’яніння, але проходити тест чоловік відмовився і вирішив підкупити інспекторів.

За інформацією обласної прокуратури, спочатку п’яний водій запропонував патрульним 1500 гривень, а коли ті відмовились, почав кидати 500-гривневі банкноти до службового автомобіля.
Аналогічний випадок трапився у вересні. За аналогічних обставин водій «ВАЗ 21013» запропонував патрульним 5000 гривень. Вже після їх відмови, хмельничанин кинув через вікно службового авто 4500 гривень.  
Дії чоловіків кваліфікували за статтею "Пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду, надання такої вигоди за вчинення службовою особою, в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища". Як додають в прокуратурі, санкція статті передбачає альтернативні покарання у виді штрафу, обмеження волі на строк від 2 до 4 років та позбавлення волі на той самий строк.

Відео дня


 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Руслан Гуменюк

    Мало дали
  • Alex Varmint

    наверно мало предложили, обидели пятисоткой.

keyboard_arrow_up