У Хмельницькому судять в’язнів-втікачів. Гадзіна вибачився перед нацгвардійцями

У Хмельницькому судять в’язнів-втікачів. Гадзіна вибачився перед нацгвардійцями
Роман Гадзіна та п’ятеро його поплічників вже сидять на лаві підсудних. Головний організатор втечі вибачається перед нацгвардійцями, в яких він стріляв.
У Хмельницькому міськрайонному суді продовжили розгляд справи щодо шести ув’язнених, які напали на конвоїрів і втекли під час етапування.
У «клітці» сьогодні шестеро обвинувачених: Роман Гадзіна, Дeниc Кaвeцький, Олeг Гулієв, Вaдим Кучмeнкo, Дeниc Ничипopук і Володимир Гoлуб. Втікачів охороняє аж 11 нацгвардійців. Кожен з підсудних має свого адвоката. Судове засідання тривало близько трьох годин. У присутності присяжних, прокурора та захисників суд допитував потерпілих - конвоїра, якого  поранив Гадзіна та двох колишніх інспекторів ДАІ, які через два тижні після втечі натрапили на втікача. Нацгвардійцю Олександру Поліщуку дісталось найбільше. Гадзіна влучив йому в пах, через що той втратив свідомість.
За словами потерпілого, у вагоні на той момент було троє нацгвардійців. Все трапилось після того, як засуджених вивели у туалет. Усіх деталей інциденту Поліщук не пам’ятає. Говорить, що зброю він не застосовував, лише гумовий кийок. 
Підсудні під час розгляду поводились стримано, задавали питання.  А Гадзіна навіть кілька разів вибачався перед потерпілими. 
- Я хочу вибачитись. Ви постраждали ні за що, - говорить Роман Гадзіна. 
Допитували ще двох потерпілих – працівників колишнього Кам’янець-Подільського відділу УДАІ. Саме Олександр Стецун і його колега Сергій Зубрицький на 5 день після втечі натрапили на головного організатора. Розпочалась перестрілка, під час якої Гадзіна обстріляв блок-пост працівників міліції. Тоді ніхто не постраждав. 
Про втечу міліціонери знали та мали необхідне орієнтування. Під час чергування вони і зустрілись з озброєним Гадзіною. Почалась перестрілка. Ніхто тоді не постраждав. 
Наступне судове засідання відбудеться вже 26 квітня. 
Нагадаємо, 25 липня минулого року під час планового етапування на станції Скібнево, що в Хмельницькому районі, шестеро ув’язнених здійснили втечу. В’язні спершу напали на варту, поранили двох нацгвардійців та відібрали у них зброю.
Чотирьох зловмисників хмельницькі правоохоронці затримали того ж дня. Ще через два дні затримали п’ятого. Романа Гадзіну, який, за словами інших підозрюваних, був організатором втечі, затримали через 2 місяці. В’язень переховувався в одному із сіл Чемеровецького району у колишньої коханки. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    слово стримали, облич конвою нема...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up