У Кам’янець - Подільському шахрай оформив кредити на свого знайомого

У Кам’янець - Подільському шахрай оформив кредити на свого знайомого
  • Тепер його судитимуть за трьома статтями Кримінального кодексу України

Зловмисник випитав персональні дані у знайомого, оформив на нього два кредити, а гроші витратив на власний розсуд. 

До поліції звернувся 21-річний місцевий житель та повідомив, що на його ім’я оформлено два кредити, які він не брав. Загальна сума боргу - 10 500 гривень. Сказав, що підозрює свого знайомого, якому нещодавно надавав особисті дані.

Як стало відомо, шахрай зателефонував до потерпілого та запропонував йому дистанційний підробіток. Для цього нібито було потрібно відкрити декілька банківських карток, на які йому надходитимуть виплати. 

Відео дня

Хлопець погодився й виконав умову, але товариш запевняв, що ще потрібна копія паспорта та пароль від інтернет-банкінгу. Як тільки надав усю інформацію зловмиснику, той швидко оформив два кредити від імені знайомого через онлайн-додаток. Отримані гроші швидко перерахував на свій рахунок та витратив.

У  Кам’янець-Подільському райуправлінні поліції повідомили, що судитимуть чоловіка за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 182 (Незаконне зберігання та використання конфіденційної інформації про особу, вчинене повторно), ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчинене повторно) та ч. 2 ст. 209 (Здійснення фінансових операцій з грошовими коштами, одержаними злочинним шляхом та вчинення дій, спрямованих на приховування походження таких грошових коштів). 

Як злочинця покарають визначить суд.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up