У Полонному чоловіка арештували на 3 місяці за вирубку 38 дерев

У Полонному чоловіка арештували на 3 місяці за вирубку 38 дерев
Фото ілюстративне
  • У місцевому лісництві чоловік вирізав 38 грабів. 

  • Лісівники порахували, що своїми діями він завдав шкоди на 52 тисячі гривень. 

На початку грудня минулого року 27-річний житель Полонного вирубав дерева у лісовому масиві неподалік Понінки. За допомогою бензопили молодик зрізав 38 сироростучих дерев породи «Граб» різних діаметрів. Його спіймали лісівники. 

Вони зазначили, що чоловік завдав шкоди навколишньому природному середовищу на 52 113 гривень. Бензопилу конфіскували і подали до суду. 

У суді обвинувачений свою вину визнав і запевнив, що шкодує про вчинене. Він щиро покаявся та активно сприяв розкриттю злочину.

Відео дня

Полонський районний суд визнав мешканця Полонного винним. Порубану деревину передали Шепетівському лісовому господарству. Чоловіка покарали трьома місяцями арешту.

— З урахуванням наведеного та беручи до уваги позитивну характеристику за місцем проживання, наявність на утриманні малолітньої дитини, відсутність постійного місця роботи, а тому суд вважає, що для [обвинуваченого] має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень у виді арешту, – йдеться у вироку.

Представник лісового господарства відмовився від позову до обвинуваченого про відшкодування завданих збитків. Це питання він вирішуватиме у порядку цивільного судочинства.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Сергій Пилипчук

    А як вирізають багато лісу і вивозять фурами то це законно.
  • шоколадные ванильные соленые муравьи в реальности без маски.
  • Петро Колюк

    Молодець
  • Олекса Шумейко

    Це не граб, а сосна корабельна.

keyboard_arrow_up