Викладач ХНУ, якого засудили на 8 років за смертельну ДТП, подав апеляцію

Викладач ХНУ, якого засудили на 8 років за смертельну ДТП, подав апеляцію
  • В лютому минулого року в автомобілі 58-річного Валентина Цимбалюка загинуло двоє людей.
  • Після півроку судової тяганини водія визнали винним і засудили на 8 років.
  • З рішенням чоловік не погодився і вже подав апеляцію. 

В лютому 58-річний викладач ХНУ Валентин Цимбалюк віз трьох пасажирів. У Славутському районі водій пішов на обгін і на зустрічній смузі його "Volkswagen Jetta" протаранила фура. Тоді загинуло двоє попутників - 30-річна Ірина Кобзєва та 32-річний Валерій Харченко. 21-річний Микола Терещук, який їхав на передньому сидінні, потрапив до реанімації. Кілька місяців за життя студента боролись лікарі. 

Півроку Валентин Цимбалюк просидів у СІЗО. Рідні загиблих кажуть, водій так і не визнав своєї провини. 8 років ув’язнення і 760 тисяч гривень компенсації – такий вирок виніс Шепетівський міськрайонний суд 8 серпня. Місяць рідні Цимбалюка і сам викладач мали на те, аби подати апеляцію. 

Сестра викладача Тамара розповіла журналістам vsim.ua, що близькі не хочуть, аби водія виправдали. Розуміють, що Валентин Цимбалюк має нести відповідальність, але сподіваються, що суд врахує й інші обставини, через які сталася ДТП. 

Відео дня

- Ми налаштовані на справедливе рішення. Щоб він поніс покарання, але щоб розглядали і другу сторону. Що насправді він не йшов на обгін, а його винесло. На це в суді навіть не звернули уваги. Там була така жахлива дорога. Але сказали, що дорога була посипана та в ідеальному стані. Не знаємо, як там далі буде. Ми просто хочемо, щоб розглядали другу версію, - каже Тамара. 

Натомість сім’я постраждалого в ДТП Миколи Терещука досі чекає на компенсацію.
- Ми до останнього не знали, чи буде він подавати апеляцію чи ні. Мені не потрібно, щоб він сидів. Мені, аби він віддав кошти. Це - 261 тисяча гривень компенсації, - говорить брат Миколи Олег Терещук. 
Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також: Дмитро і Олена, які загинули у страшній ДТП на Вінниччині, мали зіграти весілля
 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • толік

    потсраждалій стороні великі  співчуття. але є судьба, нічого тут не зробиш. водій не хотів шоб вони загинули. можна уявити шо йому робиться. не дай  такого нікому ніколи. він же ш не п"яний був, не гасав на великій швидкості. на дорозі від такого ніхто не застрахований.
  • Олег

    постраждалу сторону можна зрозуміти. Але ви згадайте випадок з Червонюками .
  • Юра Вавринюк

    а як бути з тими, чиї діти загинули?? Сумніваюсь, що він рідним виплатив чи виплатять компенсацію. Життя дітей вже не вернеш
  • Елена Литвинюк

    Він скалічив їх дитину, вони витрачаються на лікування, що вас дивує в тому що їм потрібні кошти?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up