Викладача ХНУ, в автомобілі якого загинуло двоє людей, засудили на 8 років

Викладача ХНУ, в автомобілі якого загинуло двоє людей, засудили на 8 років
  • В лютому в автомобілі 58-річного хмельничанина Валентина Цимбалюка загинуло двоє пасажирів.
  • Півроку водій провів у СІЗО, так і не визнавши своєї провини.
  • Вчора, 8 серпня, Шепетівський міськрайонний суд оголосив чоловікові вирок.

Судова тяганина тривала півроку. Опитали всіх можливих свідків, провели експертизи і багато разів переносили розгляд. Лише вчора, 8 серпня, викладачеві ХНУ оголосили вирок.

Нагадаємо, в лютому "Volkswagen Jetta" Валентина Цимбалюка потрапив у аварію в Славутському районі. Чоловік віз трьох пасажирів, яких зібрав через “BlaBlaCar “. На слизькій дорозі вирішив піти на обгін, де на зустрічній смузі його легковик протаранила вантажівка. На місці загинуло двоє пасажирів:  30-річна Ірина Кобзєва та 32-річний Валерій Харченко. 21-річний Микола Терещук, який на передньому сидінні, потрапив до реанімації. Кілька місяців за життя студента боролись лікарі.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Lada у Хмельницькому на Automoto.ua.


8 років і 760 тисяч компенсації 

Рідні загиблих і потерпілого розповідають, були на всіх судових засіданнях. Кажуть, водій жодного разу вину не визнав. Для Цимбалюка вони хотіли максимального покарання.

Відео дня

Шепетівський міськрайонний суд виніс вирок вчора, 8 серпня. Водія засудили на вісім років за частиною 3 статті 286 ККУ з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Крім того, Валентин Цимбалюк має виплатити моральне відшкодування рідним. Водія зобов’язали сплатити 760 тисяч гривень. Більше 200 тисяч гривень Валентин Цимбалюк має сплатити морального відшкодування родині  Терещуків. Ще 60 тисяч гривень - на лікування Миколи Терещука.  300 тисяч гривень стягнули моральної компенсації для батька загиблої Ірини Кобзєвої, а також по 100 тисяч гривень - братам загиблого Валерія Харченка.

- Водій не визнає свою вину. Вигадував, що їхав зі швидкістю 60 кілометрів на годину, хоча в нього була п’ята передача. Казав, що дівчина пасажир, яка була на задньому сидінні говорила по телефону. На ямках автомобіль підкинуло і нібито вона випадково вдарила водія мобільним по голові. Через це він виїхав на зустрічну, - каже брат потерпілого в ДТП Миколи Олег Терещук.

“Казав, краще б я помер, а молоді жили”

Рідні Валентина Цимбалюка не погоджуються з вироком. Скаржаться, що з чоловіка зробили вбивцю і такого покарання він не заслуговує. Сестра Валентина Цимбалюка Тамара розповіла, що він визнав свою вину. Але не погодився з тим, що йшов на обіг на шаленій швидкості.

- Коли ця аварія сталася, в нього був струс мозку і він лікувався в Шепетівці. Йому було показано двотижневе лікування. А його на четвертий день взяли і в СІЗО посадили. Він чудом залишився живий. Казав нам - краще б я помер, а молоді б жили. Але так сталося. Після струсу в нього була амнезія. Він не міг їхати зі швидкістю більше 60 кілометрів, як всі кажуть. Та й дорога була жахлива - слизька і вся з ямами від фур. Я не погоджуюсь з таким вироком. Вісім років дати людині, яка не п’яна, не здійснила умисне вбивство…. Так, сидіти він повинен, але ж не вісім років…, - вважає сестра викладача Тамара.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Владимир Паенк

    ця тварина вбила двох людей третього зробила инвалидом, а маленьку дитинку сиротою и це для нього кажуть великий срок? Та хай би вона була на ихньому мисци. Це для неи ще минимальний срок. Як ви би бачили як воно себе вело на суди , то це йому ще мало дали!
  • Yulia Galuzinskaya

    Да причем тут деньги? а если такой суммы нет просто у людей- или каждый из Вас сейчас раз и нашел миллион гривен под подушкой...  Людей не вернешь и погибшим, выставленные денежные компенсации ,жизнь не вернут... Люди, о чем Вы... Или можно подумать, что декан,  имея семью и детей, хотел гибели людей...  кто ,интересно, из всех Вас водитель? я каждый день наблюдаю, как на кругу Темпа, стоят  сотни добирающихся  людей, которые осознанно садятся в авто чужого им человека, так как мы садимся в маршрутку, а самолет и подобные ТС . Водитель хотел помочь добраться людям домой, в гости-не знаю куда...  жалко, очень жалко молодых парня и девушку- земля им пухом, но водитель же не специально.... Он не взял молоток и до смерти осознанно не убил человека, он не прыгал на голове парня, на глазах у десятка людей, он не был пьяным за рулем , он не справился с управлением автомобиля (не Дай Бог кому-то из водителей быть на его месте), в следствии чего погибли люди и ему с этим жить всю свою оставшуюся жизнь ....  8 лет пролетит, а родителям погибшим , маленькой дочке погибшой девушки -еще жить и жить с этой трагедией.  И декан-водитель это понимает и уверена, что Внутри, он уже миллион раз просил прощения у погибших и роскаился .  легко нам сидеть на рабочих местах, лежать на диване или на пляже и осуждать его, какой же он г...., что в гололед взял людей, убил их и не каится((((......  Никто из нас не был на его месте, и не Дай Бог на месте родственников погибших, и не нам судить  ,что 8 лет это мало, денег не дает и тд, тп..... Мое мнение, 8 лет -это много за такое, он больше поможет финансово на свободе ( ну как минимум с офиц з/п у него будут вычеслять  какую-то сумму семьям погибшим), чем будет сидеть в тюрьме.

    Владимир Паенк reply Yulia Galuzinskaya

    Если говорить о материальном, то его дом оценивший в два милиона не    орестовали  зарплату более сорока тысяч не посчитали , не считая сколько детей плотят декану якобы за учебу.  А вы говорите ему много дали. Если бы вы видили как он нагло и чувствуя безнаказаность вел себя на суде вы бы сами ему за двойное убийство, за лихачество дали пожизненное заключение. Такие люди-лихачи не должны находится в обществе,  чтобы убивать людей по своему лихачеству.
  • Іван Малімон

    Я знаю людей которые погибли и скажу больше что декан-водитель не только не  компенсировал затраты пострадавшим а он даже не возместил похороны родным. При чем здесь погода! Водитель в ответе  за тех кого везет.  Он же совсем не раскаюется в своем поступке. Куда лететь с такой скоростью в гололед.  Ни одного помякшивающиго остоятельства. Так почему дали 8 лет а ни 10 как говорит санкцыя статти 286 ч3 КК(((

    Інна Реп'яшко reply Іван Малімон

    прикидується ніби не пам'ятає нічого.
  • Ольга Савчук

    Також згодна що погода і дорога дала своє. Але наскільки я знаю що ні водій ні родичі водія не визнають вину а тим більше не хочуть допомагати потерпілим. Хоч докази 100%ві.  Хлопцю що залишився живий в цій моторошній аваріїі я чула що отримав інвалідність гроші на реабілітацію  потрібні напевне. Ні водій ні його родичі не відшкодували кошти які були затрачені і які ще мають бути затрачені на лікування.  А також залишилась сиротою три річна дитина в загиблої дівчини яку розірвало при ДТП. Тому я рахую що термін 8 років увязнення для нього це дуже справедливо

    Інна Реп'яшко reply Ольга Савчук

    то нащо було летіти з такою швидкістю??? Це вже зовсім розуму немає. Такий гололід, тоді навіть попереджали, що дорога погана
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up