Виплати за “єПідтримкою”: шахраї видурили в кам’янчанина 18 тисяч гривень

Виплати за “єПідтримкою”: шахраї видурили в кам’янчанина 18 тисяч гривень
Фото ілюстративне
  • Мешканець одного із сіл побачив повідомлення про виплати в телеграм-каналі. 

  • Він перейшов за посиланням і втратив кошти, які були на картці. 

  • Дізнавайтеся як не потрапити на гачок шахраїв. 

Останнім часом почастішали випадки інтернет-шахрайств. Про один із випадків розповіли в поліції

Так, 24 січня до поліції Кам’янеччини звернувся від 53-річний житель села Гуменці. Він повідомив, що переглядав один із телеграм-каналів. Там побачив допис про виплати за програмою «єПідтримка». Чоловік перейшов за невідомим посиланням. Одразу після цього з його карткового рахунку зникли 18 450 гривень.

Правоохоронці зазначають, що допомогу від держави за програмою «єПідтримка» дійсно отримують. Але лише наймані працівники та підприємці, що зареєстровані у областях, де ведуться активні бойові дії. Та цим користуються шахраї, розсилаючи неправдиві повідомлення про виплати громадянам.

Відео дня

— Якщо ви отримали повідомлення про зарахування коштів «єПідтримки» та з проханням перейти за лінком, щоб її отримати, — знайте, що це шахраї! У жодному разі не переходьте за посиланням! — закликають у поліції. 

Сповіщення про зарахування коштів «єПідтримки» користувач може отримати тільки від свого банку. Воно не містить жодних посилань, а лише текстову інформацію. Кошти зараховуються автоматично, а перевірити їх можна у банківському додатку. 

— Довіряйте лише перевіреним та офіційним джерелам та давайте відсіч шахраям — додають поліцейські. 

Як не потрапити на гачок аферистів

Поліцейські вкотре закликають громадян бути пильними і ретельно перевіряти інформацію перед тим, як перераховувати кошти чи надавати незнайомцям персональну інформацію:

Проводячи транзакції в мережі, варто пам’ятати про безпеку та конфіденційність даних. Для цього слід дотримуватися базових рекомендацій, аби не потрапити на гачок інтернет-аферистів.

Як захистити свій банківський рахунок:

Які дані про банківську картку не можна повідомляти:

У поліції радять використовувати окрему картку для платежів в інтернеті та встановити на неї ліміт. 

Якщо ж ви постраждали від інтернет-шахрайства, в поліції радять повідомити про це за номером 0 800 505 170 або ж зателефонувати на 102. 

А ви потрапляли на гачок до шахраїв? Діліться розповідями у коментарях. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up