Якою зброєю українці можуть захистити себе та свій дім (новини компаній)

Питання власної фізичної безпеки ніколи не втратить актуальності. Особливо це стосується мешканців невеликих сіл, які у разі вторгнення у їхню власність розраховувати зможуть, перш за все, лише на власні сили.

Таким чином, можна виділити 2 найбільш популярні види зброї для цілей самозахисту – травматичні спецпристрої для прихованого щоденного носіння та помпові рушниці, які часто купуються для оборони приватного будинку.

Вибір "помп" та травматів на українському ринку досить широкий. Скласти загальне уявлення про дані сегменти збройового асортименту нам допомогли консультанти інтернет-магазину "Мисливська зброя", який пропонує великий вибір товарів для полювання та самозахисту.

Головне, що треба знати про помпові рушниці

Помповий дробовик, або просто "помпа" – це довгоствольна одноствольна мисливська рушниця, що має магазин ємністю 4-6 набоїв і перезаряджається шляхом пересмикування цівки.

Її основні переваги:

  • проста та надійна конструкція;
  • універсальність – з нею можна полювати, захищати житло і займатися стрілецьким спортом;
  • невибагливість до якості боєприпасів, крім того, "помпа" без проблем може використовувати травматичні набої;
  • за наявності належної навички, дозволяє вести вогонь з високою швидкістю, не набагато повільніше ніж з напівавтоматичної рушниці;
  • низька ціна.

Головний недолік (якщо розглядати дробовик як засіб самозахисту) полягає в тому, що стрілець змушений заново націлюватися перед кожним пострілом. Це випливає із самої техніки перезарядки даної зброї. Досвідчені мисливці можуть перерахувати більше недоліків "помпи", наприклад, шумну перезарядку, поганий баланс та ін., але в умовах захисту від розбійного нападу вони не мають значення.

Купити помпову рушницю може майже кожен громадянин України віком від 21 року, який не має судимості та медичних протипоказань.

Основне про травматичну зброю

В Україні право на купівлю та носіння травмату мають депутати парламенту, державні службовці, працівники суду, правоохоронних органів (а також їхні найближчі родичі), особи, які беруть участь у кримінальному судочинстві, військовослужбовці контрактної служби, учасники добровільних формувань з охорони кордону та громадського порядку, журналісти . Є й вимога щодо віку. Майбутньому власнику спецпристрою має виповнитися 21 рік.

У нашій країні допускається продаж лише моделей вітчизняних виробників. Основну частину асортименту становлять пістолети калібру 9 мм P.A., рідше зустрічаються вироби кал. .45 Rubber. Револьвери не такі популярні, переважна більшість випускається в кал. 9 мм P.A., моделі 45 кал. можна зустріти вкрай рідко, як правило, на вторинному ринку.

Пістолети

Істотну частку ринку займають моделі від КНВО "Форт". Серед найпопулярніших – "Форт-17Р". Її відрізняє склопластикова рамка, яка значно знижує вагу зброї. Ще одна модель, що користується хорошим попитом – суцільнометалевий "Форт-12Р". У сегменті субкомпактів асортимент представлений травматами "Форт-9Р" та "Форт-10Р".

Привертають увагу вироби від бренду Flarm, який випускає травматичні спецпристрої на базі бойових пістолетів словацького виробника Grand Power. Мова про моделі T910 та TQ-1. Це досить габаритні травмати, які цінують насамперед за надійну конструкцію та високу якість виконання. Як і у багатьох зразків сучасної короткоствольної зброї, у наведених вище моделей затримка затвора і кнопка скидання магазину знаходяться з обох сторін пістолета, завдяки чому ними можуть комфортно користуватися шульги.

Досить популярні конверсійні моделі, які виробляють з радянських бойових пістолетів – ПМ та ПСМ. Що стосується пістолета Макарова (ПМ), його модифікацією для цивільного ринку займався цілий ряд виробників - КНВО "Форт", "СОБР", "Вій". Компанія "СОБР" відома також конверсією пістолета ПСМ, який за свій невеликий розмір і тонкий профіль має високий попит на українському ринку, незважаючи на відносно високу ціну.

Револьвери

Можна зустріти як конверсійні моделі, так і вироби більш сучасної конструкції.

У першому випадку спецпристрої засновані на базі револьвера системи Нагана. Зустрічаються як короткоствольні, так і довгоствольні варіації. З плюсів можна виділити надійність і певну цінність для тих, хто хоче володіти легендарною зброєю, що зустрічається у багатьох кінострічках. У той же час, конструкція Нагана морально застаріла. З погляду ергономіки, дані зразки програють сучаснішим моделям.

Щодо останніх – у лідерах продажу сьогодні травматичний револьвер Safari 820G. Це невеликий шестизарядний спецпристрій у кал. 9 мм. P.A. Ідеальний за співвідношенням ціна/якість.

Декілька порад майбутньому власнику зброї

Ви повинні ідеально знати свою зброю: як її розібрати, обслужити, що робити у разі затримки під час стрільби. Травмат або дробовик завжди повинні бути у відмінному технічному стані. Це основа вашої безпеки.

Пам'ятайте про важливість регулярних тренувань. Від травматичного пістолета або помпової рушниці не буде толку без належних навичок володіння ними. Не забувайте, що стріляти можна лише у спеціально відведених для цього місцях.

Не допускайте ситуацій, за яких зброя може потрапити до рук непідготовленої людини.

keyboard_arrow_up