Загрожував безпеці Європи: У Хмельницькому затримали ділка, який був в міжнародному розшуку

Загрожував безпеці Європи: У Хмельницькому затримали ділка, який був в міжнародному розшуку
Фото: СБУ
  • Хмельницька СБУ видала Польщі чоловіка, який спричиняв кри­зу в Єв­ро­со­юзі.

У Хмельницькому правоохоронці допомогли видати Польщі чоловіка, який створював міграційну кризу на кордоні Європейського Союзу та Білорусі. Про це сьогодні, 24 травня повідомили в Службі Безпеки України.

Як розповіли у відомстві, обвинувачений — громадянин однієї з країн Південної Азії. Він приїхав в Україну ще у 2000-х роках. Почав займатися незаконною діяльністю з початком повномасштабного вторгнення. Чоловік, за даними правоохоронців, організовував масове переправлення до ЄС людей з країн підвищеного терористичного ризику — таких як Непал, Бангладеш та Пакистан. Нелегали їхали через Росію та Білорусь, а потім потрапляли до Польщі в обхід прикордонних пунктів.

Для цієї справи організатор створив міжнародне злочинне угруповання, куди залучив десятки мешканців різних країн. Чоловік передавав спільникам інструкції: як перевезти нелегалів, де їм жити якийсь час. Спілкувався з підлеглими через анонімні чати в месенджерах, кажуть правоохоронці.

Відео дня

Частину нелегалів затримали в Європі. А організатора заарештували у Хмельницькому. У нього вилучили докази злочинної діяльності та гроші, ймовірно незаконно зароблені. Тепер його екстрадовано до Польщі, де він перебував у міжнародному розшуку. Чоловіка судитимуть за загрозу безпеці Європи.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрій Гудок

    Продавав овочі на вулиці чи щось подібне. Поліція ловить тільки таких

keyboard_arrow_up