Затримали колишнього посадовця ЗСУ, який хотів купити завод у Хмельницькому

Затримали колишнього посадовця ЗСУ, який хотів купити завод у Хмельницькому
Фото ДБР
  • Затриманий — полковник Олександр Козловський. 
  • Він займався продовольчим забезпеченням для військових.
  • Причетні до нього фірми отримали 172 мільйони гривень.
  • А військові отримували неякісні харчі.

Ще із 16 березня 2022 року * у перший місяць після вторгнення) почала діяти схема із розкраданням коштів, які направлялися на забезпечення військових. Напряму причетним до цього був вже колишній начальник Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних сил України полковник Олександр Козловський. Саме про його затримання, за даними УП, повідомили в ДБР сьогодні, 21 березня.

За даними слідства, чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 млн грн. Зокрема йдеться про автомобіль "Toyota", квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

Відео дня

Крім того, підконтрольні посадовцю підприємства придбали склад площею 2000 м2 та єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Мова йде про протезний завод у Хмельницькому.

Переможцем аукціону із пропозицією 32 мільйони гривень стало хмельницьке ТОВ «Тандем Трейдінг». Покупець сплатив суму продажу. 30 листопада мав бути підписаний відповідний договір купівлі. Але результати торгів було скасовано. Суд наклав на майно заводу арешт із забороною продажу.

Причиною стало те, що вже тоді велося слідство проти Козловського й була підозра в тому, що кошти на покупку заводу були здобуті шляхом вже згаданої схеми. Полковник Олександр Козловський разом із дружиною та її батьками провернули оборудку на закупівлі продуктових наборів для військових частин чотирьох областей України. Для цього вони створили кілька підприємств, через які постачали продукти харчування для військових за завищеними цінами. Різницю, за даними слідства, поклали собі в кишені. 

Відомо також, що військовим надавали неякісні продукти. Деякі постачання так і не доїхали до місць призначення взагалі. Скарги від частин приховувалися Козловським та його спільниками.

Загалом правоохоронцям вдалось встановити перерахунок у 172 мільйонів гривень. Надалі ці гроші були або зняті з рахунків, або у банкоматах міста Хмельницький. Зокрема, 14 млн грн було знято особисто дружиною Козловського – Оксаною.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Читач81

    Чєлавєк умєєт жіть. Коли вже військові з передку знесуть цю паразитичну систему і цих гнід, що 30 років обкрадали людей і дали можливість напасти кацапам
  • І Франко

    Кнур-мародер вкравший мільйони вийде під заставу в 10 тисяч гривень ! Ще жодного кнура-мародера  не посадили без вихода. Кнурі різного штибу  всі свої, рідні, з маєтками як не в Монако то деінде. Кнурі поїде в Монако.)))))
  • Слава Украине

    Посадять під домашній арешт а потім під заставу випустять такі в нас закони,а бідного комбайнера зразу на передок
  • Іgr

    Неодного він бізнесмена взув і повіджимав магазіни в війскових частинах і війсксервіса.злодюга добрий і нагле.

keyboard_arrow_up