Затримали турка, який став учасником аварії із загиблою 11-річною Софією. Він плакав і вибачався

Затримали турка, який став учасником аварії із загиблою 11-річною Софією. Він плакав і вибачався
  • Аварія на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної забрала життя 11-річної Софії.
  • Один її учасник оскаржує вирок міськрайонного суду.
  • Іншого, громадянина Туреччини, депортували з-за кордону, куди він вирушив відразу після трагедії.
  • Що розповідає водій “Mercedes” Токур Абдулазиз?

Аварія у Хмельницькому забрала життя 11-річної Софії Чорнобай у 2019 році. Дитина поверталася додому від подруги. На неї відкинуло мотоцикл, який зіткнувся з автомобілем “Mercedes” і дівчинка отримала смертельні травми. 

У березні цього року мотоцикліста Сергія Владико визнали винним в аварії. Його засудили до 6 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Наразі вирок оскаржується в апеляційному суді. 

Тим часом з’явився інший учасник ДТП, водій автомобіля Токур Абдулазиз. Після аварії він поїхав за кордон. Правоохоронці з’ясували, що він перетнув кордон з Туреччиною і  оголосили його в розшук. Лише сьогодні, 24 грудня, турка доставили в Хмельницький. У міськрайонному суді йому обирали запобіжний захід. 

Відео дня

“Краще б я опинився на місці цієї дитини”

Токуру Абдулазизу - 70 років. Близько 25 років він мешкає в Україні. У Хмельницькому раніше мав власний магазин. До Туреччини їздив час від часу. Мовляв, за товаром. До суду чоловік прийшов з двома адвокатами і перекладачем. Адже, за його словами, української він не розуміє. Також на засідання прийшла мама загиблої дитини - Наталія Чорнобай. По її щоках не припиняли текти сльози. Адже сьогодні вкотре говорили про смерть її доньки. 

Сам Токур Абдулазиз розповів, що аварія сталася через високу швидкість мотоцикліста, який в нього врізався. Він вибачився перед батьками дівчинки та заплакав. Також додав: після того, що сталося - тривалий час почував себе зле. Токур Абдулазиз сказав, що краще б на місці загиблої дитини був він. 

Нет описания.

Чому Токур Абдулазиз поїхав за кордон після аварії

Токура Абдулазиза затримали в Болгарії. Його адвокат пояснив: Туреччина не видає своїх громадян. Іноземні правоохоронці робили запит до України на отримання відповідних документів, щоб там притягнути його до відповідальності. Проте, отримали відмову. Захисник розповів, що через це турок переїхав у Болгарію, звідки його депортували. 

Також у суді дали пояснення, чому турок відправився за кордон після аварії. Його адвокат додав: наступного дня його підзахисний перебував на стаціонарному лікуванні у турецькій клініці. Адже в Токура Абдулазизи ішемічна хвороба серця. Стосовно цього судді Сергію Колієву були надані відповідні документи. Їх переглянула і прокурор Марія Мельничук. Вона заявила: довідка свідчить про обстеження у приватній клініці, яке тривало 1 день. Тож, за її словами, вагомих підстав для перебування в Туреччині у Токура Абдулазиза не було. 

Нет описания.

Усі наведені прокурором факти стали підставами для клопотання про взяття під варту громадянина Туреччини. Натомість адвокати Токура Абдулазиза із цим не погоджувалися. Вони просили суд про цілодобовий арешт для свого підзахисного. При цьому посилалися на його хворобу та пенсійний вік.

Суддя Сергій Колієв ухвалив взяти під варту водія “Mercedes” до 30 січня 2022 року. Наразі триває досудове розслідування. 

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Виталий Иваскевич

    Дуже все він чудово розуміє мову, так як не раз були з ним конфлікти на дорозі, і було це ще декілька років назад, батькам співчуття, а ось, те що в нашій країні - " все сходить з рук" - ганьба, і свої сльози нехай покаже адвокатам, нажаль фейсбук " забанить", якщо прямословно висловлю свою думку
  • Тимур Алмазов

    Я це все бачив на власні очі!

    Дуже страшно!

    Я бачив як мото відлетів але не бачив що зніс дівчинку!

    А потім як побачив це пи*дец!
  • Олександр Козира

    в тюрму суку довічно
  • Вячеслав Круликовский

    Если б Донор, на мотоцикле не летел, ничего бы не было....

keyboard_arrow_up