Завідувачу лікарні з Шепетівки, який брав хабарі в засуджених, повідомили ще одну підозру

Завідувачу лікарні з Шепетівки, який брав хабарі в засуджених, повідомили ще одну підозру
Тут і далі фото Нацполіції
  • Його підозрюють за трьома статтями.

  • Медику “світить” до 12 років ув’язнення з конфіскацією. 

У Шепетівському районі на хабарі затримали завідувача одного з відділень лікарні, яка обслуговує засуджених. Влітку цього року в’язень прибув у лікарню для проходження планового лікування. Чоловіку мали ампутувати недіючу ногу. Та лікар сказав йому заплати спершу 5 тисяч гривень за операцію. При цьому наголосив, що лише після отримання вказаної суми лікувати буде належним чином.

Засуджений погодився та перерахував гроші. Фігурант навіть встиг витратити кошти на власні побутові потреби. А через деякий час медик знову став вимагати ще 10 тисяч гривень. Ці гроші просив за вплив на лікарсько-консультативну комісію лікарні, одним із членів якої він був, аби в’язню встановили ІІ групу інвалідності.

Затримали посадовця після отримання 15 тисяч гривень із загальної суми хабаря. Тоді ж медику оголосили підозри одразу за двома статтями Кримінального кодексу України:

Відео дня

Під час розслідування правоохоронці повідомили завідувачу відділення ще й додаткову підозру за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч.ч. 1, 2 ст. 209 КК України). Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції. 

Санкції інкримінованих статей передбачають до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up