Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації

Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації
  • Чоловік двічі проігнорував повістку.

Нетішинський міський суд виніс вирок мешканцю Хмельниччини за ухилення від мобілізації. Чоловік двічі отримав повістки, але проігнорував їх. У суді він пояснював, що служити хоче, але заважають життєві обставини. Йому призначили три роки позбавлення волі.

Про інцидент стало відомо з Реєстру досудових рішень.

Як йдеться у вироку суду від 26 березня цього року, у липні 2023 року на медогляді нетішинця визнали придатним для військової служби. Чоловік отримував повістку двічі – 25 липня і 3 жовтня 2023 року. Але до ТЦК так і не прибув.

Відео дня

Обвинувачений свою вину визнав. Розповів, що дійсно проходив ВЛК, а оскільки мав намір служити – попросив лікарів не вказувати у висновку про те, що хворий на гепатит С. Коли отримав першу повістку, за його словами, то помилився з датою відправки до військової частини, тому і не прийшов. Після другого «запрошення» – зробив щеплення і мав ускладнення зі здоров’ям, про що попередив. Чоловік зазначив, що звертався до сімейного лікаря та лікувався вдома. За словами «ухилянта», він із 2020 року проходить курси замісної терапії по метадоновій програмі. Наразі продовжує лікуватись, бо хоче служити.

У суді повідомили, що відповідно до висновків ВЛК, в обвинуваченого вірусний гепатит С безжовтяничної форми без порушень функції печінки, тож він придатний до військової служби. Крім того, стало відомо, що по медичну допомогу до сімейного лікаря нетішинець не звертався.

Суд визнав чоловіка винним за ст.336 КК України (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Валя Легкун Макогончук

    А як поранять його,і товариші будуть надавати першу допомогу в окопі (без рукавичок,звичайно))))!!!то як  !!!
  • Тетяна Мартинюк

    Що ліпите, метадон залежний, вже не воїн, метадон не лікує гепатит с

    Марина Марина reply Тетяна Мартинюк

    Звичайно, метадоном не гепатит лікують, а наркозалежність (ЗПТ - замісна підтримуюча терапія, говорить само за себе), а гепатит скоріше всього і заробив тоді, коли вживав наркотичні речовини. лікуватись треба + від гепатиту , вже ЗСУ без нього точно справиться.
  • Читач81

    Всі мають йти воювати. Крім тих, кто обкрав і роззброїв Україну. Українська "еліта" і далі це ж робить з західною допомогою.
  • Сергій Яценко

    подивимся як будуть ридати в клітці  ті хто судять  зараз людей.Апосадять тих пєтухів до звичайних зеків яких ці мавпи судові судили особисто.Ото потіха буде)))

    Ірина Лебедь reply Сергій Яценко

    Сергій Яценко таких ніколи не посадять, вони завжди про. Чинах

keyboard_arrow_up