Жителька Кам’янеччини вісім років отримувала соцвиплати, приховуючи свої статки

Жителька Кам’янеччини вісім років отримувала соцвиплати, приховуючи свої статки
Фото ілюстративне
  • Жінці оголосили підозру за шахрайство.

  • За словами правоохоронців, вона завдала шкоди державі на 700 тисяч.

Протягом восьми років жінка подавала заяви на допомогу для малозабезпеченої сім'ї. При цьому вона не вказувала реальні статки родини, які з роками збільшувались.Такими діями 69-річна підозрювана зашкодила державі на 700 тися гривень.

Як стало відомо, з 2015 року жителька Гуменецької тергромади кожні півроку писала заяви до управління соцзахисту, щоб її сім'ї нарахували грошову допомогу. Коли жінка заповнювала документи, вона не вказувала інформацію про майно, яке належало членам її родини.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що за період отримання соцдопомоги жінка придбала нерухомість, а її чоловік – автівку. Проте під час написання заяв на виплати, підозрювана не вважала за потрібне про це повідомляти, адже знала, що у такому разі виплат не отримає.

Відео дня

Гроші, які їй нараховували, вона ставила на депозитний рахунок. Частину коштів також знімала з картки через банкомат, – кажуть в пресслужбі поліції.

Так, вона оформлювала  державні виплати для малозабезпеченої сім'ї протягом 8-ми років. При цьому весь час приховувала свої реальні статки.

Шахрайськими діями пенсіонерка завдала державі шкоди майже на 700 тисяч гривень. Слідчі Кам'янець-Подільського районного управління поліції оголосили їй підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Невдовзі суд призначить жінці покарання.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up