Жителька Шепетівщини обманом отримувала держдопомогу як одинока мати

Жителька Шепетівщини обманом отримувала  держдопомогу як одинока мати

 

  • Жителька Шепетівщини обманом отримувала держдопомогу одиноким матерям.

  • Суд затвердив угоду про визнання винуватості.

Жителька Шепетівщини обманом отримувала держдопомогу одиноким матерям – суд затвердив угоду про визнання винуватості.

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченою у шахрайстві та призначив їй узгоджене остаточне покарання у виді 2 років обмеження волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на 1 рік іспитового строку.

У 2017 році 35-річна жителька Шепетівського району під час реєстрації новонародженого сина умисно не вказала батьком свого співмешканця. 

Відео дня

Вона мала  на меті подати до Управління соціального захисту населення Шепетівської РДА документи про призначення їй усіх видів соціальної допомоги, компенсацій та пільг. Зокрема, шахрайка претендувала на державну допомогу на дітей одиноким матерям

У жодному з документів батька дитини жінка не вказала. Хоча  насправді з ним проживала й виховувала сина. Протягом двох років вона незаконно отримала 14 609 гривень державної допомоги.

У 2019 році після народження вже другого сина, батьком якого теж є її співмешканець, жінка вирішила діяти за тією ж  схемою: не вказала чоловіка у документах й подала їх на отримання допомоги на дітей одиноким матерям. 

Правоохоронці кваліфікували її дії як шахрайство і шахрайство, вчинене повторно (стаття 190 КК України). 

Під час досудового розслідування підозрювана в присутності захисника та прокурор уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами жінка повністю визнала свою вину у вчиненні цих кримінальних правопорушень. Вона зобов’язалася повернути 24 220 гривень протягом 6 місяців з дня ухвалення вироку суду та погодилася на покарання у виді обмеження волі зі звільненням від його відбування на іспитовий строк.   

Сторони у справі просили суд затвердити угоду про визнання винуватості.

«Судом в підготовчому судовому засіданні встановлено, що обвинуваченою вчинено кримінальний проступок та нетяжкий злочин, укладення угоди сторонами є добровільним (…) угода про визнання винуватості (…) відповідає вимогам закону, інтересам суспільства, не порушує прав, свобод та інтересів сторін та інших осіб, у зв`язку з чим може бути затверджена судом», – йдеться у вироку.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Оксана Крупська

    Вона що одна така.Їх
    таких половина.Мать
    одіночка  а
    Діти що де беруться.
  • Svitlana Sirghun

    Перевіряти треба одиноких ...і тоді виявиться що вони зовсім не одинокі
  • Надежда Гудебская

    Та вона не одна така,на жаль.Соцслужби не перевіряють.
  • Людмила Савельева

    Цей статус давно пора передивитись. Майже всі матері одиночки живуть з співмешканцями, народжують дітей і отримують допомогу.

keyboard_arrow_up