Хмельничанин ошукав понад сотню громадян і отримав повістку до військкомату

Хмельничанин ошукав понад сотню громадян і отримав повістку до військкомату
  • 24-річний шахрай з Хмельницького видурив у довірливих потерпілих значну суму коштів.

  • Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області зробили молодику подарунок у відповідь.

Мешканець Хмельницького шахрайським шляхом отримав від довірливих громадян понад 200 тисяч гривень. Винахідливий пройдисвіт торгував в соціальній мережі неіснуючими подарунковими наборами, за які просив повну попередню оплату в сумі 300 гривень. Після переказу цих коштів зловмисник припиняв спілкування з клієнтами, а вони так і не отримували свій омріяний black box. Про це сьогодні, 31 березня, повідомляють на сайті Кіберполіції.

Під час обшуку правоохоронці у відповідь теж подарували блогеру свій black box з повісткою до військкомату. Найближчим часом на нього чекає ще й додатковий подарунок у вигляді підозри. Куди саме хочуть відправити хмельничанина — в армію чи в’язницю — правоохоронці не уточнили.

За місцем проживання фігуранта поліцейські вилучили мобільні телефони з обліковими записами, де розміщувались оголошення про продаж подарункових боксів, банківські картки, на які потерпілі перераховували грошові кошти, а також сім-картки різних мобільних операторів. Вилучену техніку правоохоронці направили на експертизу, за результатами якої буде вирішуватись питання про оголошення зловмиснику підозри в шахрайських діях.

Відео дня

Нагадаємо, що поліцейські вже неодноразово використовували вручення повісток правопорушникам як спосіб покарання. Чимало хмельничан ставлять під сумнів доцільність таких дій поліції. Місцевий блогер та активіст Андрій Попик про цю практику висловився так:

— Я не розумію оцього підходу, що армію треба перетворювати на якийсь штрафбат. Якщо ми в армію почнемо масово гребти порушників, злодіїв, то яку ми армію отримаємо? Таку як у ванюш рассєйських, де вони будуть порушувати, бухати, мародерити?

Також він запропонував залучати порушників до суспільно-корисних робіт.

Опитування

Як ви ставитеся до вручення повісток порушникам закону?

Читайте також: “Затримались на городі в селі”: як у Хмельницькому карають порушників комендантської години

Підготувала Ірина Олійник.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Людмила Мазур

    В тюрму падло, воно ж і там підведе людей, які можуть заплатити життям з його вибрики.
  • Olga Grigoruk

    Гниду на месте растречть
  • Олена Покотило

    Багато людей хочуть іти захищати Україну, навіщо ці цирки з врученням повісток злочинцям, порушникам різного роду і алкашам?!
  • Oleh Chernenko

    Тепер він буде ошукувати людей у лавах ЗСУ?

keyboard_arrow_up