Жителя Старокостянтинівщини посадили на 9 років за торгівлю наркотиками

Жителя Старокостянтинівщини посадили на 9 років за торгівлю наркотиками
Фото ілюстративне
  • Чоловік на власному городі вирощував коноплі і виготовляв з них канабіс. 

  • Клієнтів йому шукав сусід. Той також отримав строк.

Мешканець села Самчики, що на Старокостянтинівщині зайнявся власним “бізнесом”. Весною 2020 року він посіяв на своєму городі рослини конопель. 

В прокуратурі розповідають, що чоловік всіляко доглядав за рослинами: спушував ґрунт, прополював та піддобрював. А тоді виготовив з них наркотичний засіб – канабіс. Для продажу. 

Збувати наркотики допомагав односельчанин. Він підшукував «клієнтів».

Відео дня

Під час проведення обшуку в будинку обвинуваченого поліцейські знайшли і вилучили: 

Фото: Хмельницька обласна прокуратура

Суд визнав винним info 59-річного чоловіка у продажі наркотиків в особливо великих розмірах, а також у носінні та зберіганні вогнепальної зброї.

Його посадили до в’язниці на 9 років, конфіскувавши усе майно, окрім житла.

Його спільника також засудили у травні цього року до 5 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку 3 роки. Він, додають правоохоронці, виявив бажання проходити службу в ЗСУ.

Чим небезпечний канабіс

Канабіс — це найпоширеніший заборонений наркотик із конопель. Дослідження показують, що у 10% людей, які регулярно його вживають, виникає залежність. Найстрашніший ефект від вживання канабісу - це "ментальний вплив", який він чинить на людину.

Щоденне використання канабісу — особливо найміцніших його видів — “напряму призводить до розвитку психозу", йдеться в дослідженні Королівського коледжу Лондона.

Канабіс викликає серйозні проблеми з мотивацією і пам'яттю, а це призводить до того, що в молодих людей виникають труднощі з навчанням.

Окрім того, люди, які регулярно курять канабіс, частіше хворіють на бронхіт. Канабіс також містить речовини, які можуть призводити до розвитку раку, хоча даних про те, наскільки сильно зростає ризик розвитку цього захворювання, немає.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up