Знущання над коровою у Хмельницькому районі: як розглядають справу в суді

Знущання над коровою у Хмельницькому районі: як розглядають справу в суді
  • Все сталося ще у травні - 22-річний хлопець знущався над вагітною коровою. 
  • Інцидент набув суспільного розголосу. Зараз справу розглядають у суді.
  • Розповідаємо подробиці. 

Цей інцидент набув розголосу й привернув увагу суспільства - зоозахисників, небайдужих людей і поліції. 

Нагадаємо, все сталося в Антонінській громаді. Наприкінці травня поблизу поля перехожі знайшли знесилену корову. Тварина була вагітна. Її тягла за трактором. Тоді через соцмережі розшукали власників, а далі з’ясувались інші моторошні подробиці.  Ветеринари встановили, що корову згвалтували неприродним способом. Також в неї були вибиті зуби та підірвані роги, зчесані боки. Власники звернулись до поліції. 

Як ми вже розповідали раніше, за даним фактом ще в травні відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 299 ККУ (Жорстоке поводження з тваринами). Також встановили особу того, хто тягнув корову за трактором. Це був 22-річний житель сусіднього села Печеське. 

Відео дня

Вже11 липня зоозахисники з громадської організації UAnimals повідомили, що поліція закрила кримінальне провадження у справі корови, “бо... не побачила там кримінального правопорушення”. Тоді зоозахисники звернулись до суду. Врешті справу знову поновили. 

Відомо, що зараз справу слухають у Красилівському районному суді. В ухвалі від 2 листопада йдеться, що прокурор до судового розгляду подав клопотання про закритий судовий розгляд. Причина - діагноз обвинуваченого хлопця. 

В обґрунтуванні прокурор зазначив, що під час досудового розслідування цього кримінального провадження встановили факт перебування обвинуваченого під медичним спостереженням з 2008 року. Мова йде про діагноз «легка розумова відсталість з розладами поведінки». 

Окрім того, у кримінальному провадженні проводилася амбулаторна судово-психіатрична експертиза за результатами якої підтверджено вищезгаданий діагноз хлопця. 

Водночас йдеться, що справа викликала значний суспільний резонанс. Тому прокурор клопотав, аби “з метою захисту інформації про особисте та сімейне життя обвинуваченого” та його родичів це був закритий судовий розгляд. Що вирішив суд?

У задоволенні клопотання прокурора про закритий розгляд відмовили. Також потерпіла сторона (тобто власники тварини) подали заяву про відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Цю позовну заяву наразі суд залишив "без руху". Мовляв, є необхідність виправити недоліки у позовній заяві. Інакше вона вважатись неподаною. 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

“Пережили війну і знущання”: історії врятованих тварин у Старокостянтинові

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Lilia Molotai

    це маніяк, завтра жертвою буде людина...хто за це відповість? -ізолювати!
  • IGOR

    Обращаюсь к односельчанам этого существа - важно осознавать, что завтра на месте коровы могут быть ваши дети и дело тоже замнут, помните об этом! А "правоохранительной" системе очередной раз - ПОЗОР! Если человек с диагнозом, то это не повод освобождать его от ответственности. Это повод изолировать его от общества!
  • Samsung Xcover

    але вбивати током, різати на шматочки сотнями тисяч, "конвенційно", можна. Десь в європі вже вирощують мясо на клітинному рівні, чи гмо то теж погано? Тут хібащо корова як власність, пошкоджена і вимагається відшкодування. Але як оцінити суму збитків.
  • Samsung Xcover

    але вбивати током, різати на шматочки сотнями тисяч, "конвенційно", можна. Десь в європі вже вирощують мясо на клітинному рівні, чи гмо то теж погано? Тут хібащо корова як власність, пошкоджена і вимагається відшкодування. Але як оцінити суму збитків.

keyboard_arrow_up