Корову, над якою знущалися в Хмельницькому районі - згвалтували

Корову, над якою знущалися в Хмельницькому районі - згвалтували
  • В Антонінській громаді Хмельницького району тягли корову за трактором.
  • Знесилену тварину знайшов на дорозі місцевий мешканець.
  • Ветлікарі встановили, що тварину згвалтувати неприродним способом.
  • У поліції відкрили кримінальне провадження.

Події в Антонінській громаді привели в жах місцевих мешканців. Там, у суботу, 27 травня, на дорозі знайшли знесилену вагітну корову. З’ясувалося, що тварину певний час тягли за трактором. Через що вона впала й не мала змоги піднятися. 

Передісторія

Все це журналістці vsim.ua розповів чоловік, який знайшов корову - Ярослав. Близько 19 години він їхав на роботу. На відрізку дороги з Антонін на Якимівці побачив тварину, яка не може піднятися. Тоді став шукати її власників. Зробив фото й розмістив їх у місцевих пабліках в соцмережах. Так господарі знайшлися. Вони з селища Антоніни. Корову забрали й вона перебувала під наглядом ветеринарів.

Місцеві мешканці стали розповідати, що тварину за трактором тягнув чоловік з села Печеське у Хмельницькому районі. Мовляв, з різних господарств було викрадено чотирьох корів. Вели тварин за трактором. Три з них дорогою відчепилися. Одна - залишилася. Саме та, яку знайшли. 

Відео дня

Корову згвалтували

Дочка власників тварини, Людмила, розповіла журналістці vsim.ua, що вчора, 29 травня, корові стало зле. Викликали ветлікарів. Оглянувши тварину, встановили, що її було згвалтовано неприродним способом. Також жінка каже - після того, що сталося, в корови вибиті зуби та підірвані роги. 

- Ми змалку виростили цю корову. Вона наша. Ми й подумати не могли, що таке може статися. Він її спеціально знесилив, щоб познущатися. У неї підірвані роги, вибиті зуби. Вчора ветлікарі встановили, що корову було згвалтовано неприродним способом. Все село перебуває в страху через того, хто це зробив, - каже Людмила.

 

Наразі за твариною продовжують доглядати ветеринари. Власники тварини вже звернулися до правоохоронців із заявою. Про це розповідає дочка - Людмила. Господарі хочуть притягнути винуватця подій до відповідальності. 

Поліція відкрила кримінальне провадження

Раніше інспектор з комунікацій Хмельницького районного управління поліції Віра Мазур розповідала: повідомлення про знущання над твариною було зареєстроване. На місце виїжджали працівники поліції. Тривала перевірка, у ході якої мали з’ясувати всі обставини події. 

Журналістка vsim.ua знову звернулася до райуправління, аби дізнатися перебіг подій щодо вище описаного. Інспектор з комунікацій Віра Мазур повідомила: за даним фактом правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. А саме - за частиною 1 статті 299 ККУ (Жорстоке поводження з тваринами). Також встановили особу того, хто тягнув корову за трактором. Це 22-річний житель сусіднього села. Тривають слідчі дії. 

Минулого року на Житомирщині згвалтували собаку

Влітку минулого року схожа історія сталася на сусідній Житомирщині, у місті Малин. На вулиці небайдужі містяни виявили собаку. Тварина лежала на землі і не могла рухатися.

Собаку зоозахисники доправили до ветлікарні. Лікар оглянув тварину й з’ясував, що вона була зґвалтована.

Певний час тварина перебувала на реабілітації у Києві. Для цього волонтери та небайдужі зібрали кошти. Однак вижити тварина не змогла. У неї відмовили нирки й вона померла. Про це повідомляє місцеве видання Malyn.media.

Представники UAnimals тоді зверталися до поліції Житомирської області з заявою про вчинення кримінального злочину та вимогою невідкладно розпочати досудове розслідування. Офіційних повідомлень стосовно даної події від правоохоронців не було. 

Читайте також: «У будинку повиривало двері»: наслідки нічної атаки на Хмельниччину

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • І Франко

    Подібних виродків зараз розмножилося вдосталь будь-де....Буде не дивно, якщо ним виявиться  владу-маючий чорт... Віж жиру бісяться звитяжні, от і хочуть спробувати коровку, свинку, кізку, песика, котика... Не буде дивним якщо дочекаємося парадів солодких  скотоложців ..
  • Людмила Воронюк

    Дуже шкода керівку ,хоть би вона вижила ,бо це неможливо без сліз читати ,звідки береться така жорстокість...
  • Ольга Давидюк

    А через таких падлюк  і скільки їх є ,Бог карає всіх .Війна , гине цвіт нації , грішного казати ,а таке гниддя живе.
  • 007

    Чорту на зоні п.і.з.д.є.ц., головне щоб мусорки хід справі дали, але мусорки також чортенята ще ті ніхрена робити не будуть.

keyboard_arrow_up