Філармонія відкриває новий сезон оперетою “Гуцулка Ксенія”

Філармонія відкриває новий сезон оперетою “Гуцулка Ксенія”
  • Прем’єра відбудеться 14 вересня.
  • Зпрошують усіх на 18.30.

У Хмельницькій філармонії відкривають вже 79 концертний сезон. Цьогоріч фішкою відкриття стане прем’єрна оперета “Гуцулка Ксенія”.  У ній задіють академічний симфонічний оркестр, хор та балет,  академічний ансамбль пісні і танцю“Козаки Поділля” та провідних солістів філармонії. Сюжет розповідає історію українських емігрантів, які у 1939 році приїжджають із США до Ворохти, аби знайти молодому хлопцю наречену в Карпатах. Хлопець непростий: дід заповів йому мільйон доларів, але за умови, що той знайде на батьківщині «свідому українку».

-  Ми з великим задоволенням популяризуємо як сучасну українську музику, так і ту, що є популярною. А також і ту, яка є незаслужено забутою чи то в міру обставин, чи в міру заборон. В своїй діяльності ми так і продовжуємо це робити. 79 концертний сезон ми відкриваємо оперетою “Гуцулка Ксенія”. Оперету ми ставимо вдруге, минулого року була дуже успішною “Летюча миша”. Наша публіка, наші містяни сприймають саме оперету, тому ми цього року ставимо українську “Гуцулку Ксенію”. Для цього ми залучили усі кращі сили, які є в філармонії, - розповідає директор Хмельницької обласної філармонії Олександр Драган.

Відео дня

Для постановки оперети “Гуцулка Ксенія” запросили і режисера з Києва - Богдану Латчук. Вона вдруге співпрацює з обласною філармонією. Під її керівництвом минулого року ставили оперету “Летюча миша”.

- Дуже цікава постановка, в якій задіяна, як і автентичність, так і сучасність. Для мене гуцульська традиційність дуже цікава. Музика композитора надає мені натхнення, хочеться ще більше душі вкласти, - коментує виконавиця головної ролі Ольга Абакумова.

- Ми за три роки зробили 5 великих полотен, які не є жанровими для філармонії. Я думаю, що після цієї оперети американські громадяни, які будуть завтра присутні надихнуться, -  говорить виконавець ролі бізнесмена з Нью-Йорку Степан Дробіт.

Оперету “Гуцулка Ксенія” будуть ставити тільки два дні, 14 вересня та 17 вересня. Вартість квитків сягає від 50 до 70 гривень.

- Декорації, це завжди випробування, завжди пошук. Багато чого можна придумати, але дуже важко технічно втілити, щоб воно все працювало, як годинник. Ми спробували це все передати, одяг головної героїні неймовірно дорогий, але автентичний. Сорочка з Карпат, ручної вишивки, якій понад 100 літ, - поділилася художник- постановник Ірина Соломко.

79 концертний сезон триватиме від14 вересня до 28 грудня 2017 року.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up