Лише третина українців вважають себе щасливими – опитування

Лише третина українців вважають себе щасливими – опитування
Фото - Ніжин.Pro.Все
  • Соціологи провели опитування серед українців.
  • Лише 29% опитаних відповіли, що щасливі.

Лише третина українців вважають себе щасливими. Ці показники на 10% більші, ніж торік. Такими є результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», яке проводили 14-16 січня цього року. Про це пише «Українська правда».

До слова, минулого року показник щасливих українців складав 19%. Цього року всього 2% опитаних відповіли, що повністю нещасні.

Половина українців почувається швидше щасливими, а 17% - не дуже. Як показало дослідження, чим молодший вік – тим більший відсоток щастя серед опитаних.

Відео дня

Також соціологи перевіряли ті чинники, які роблять людину щасливою. Близько 64% респондентів вважають, що щастя залежить від внутрішнього стану, а 27% переконані – що від зовнішніх обставин. 

Опитування показує, що за останній час в українців знизився рівень ознак депресії, тривожності і втоми. Також впав рівень паніки серед населення. 

Соціологи пов'язують зниження сумних показників із тим, що більшість людей провели зимові свята вдома з рідними і близькими. Саме це спілкування впливає на рівень негативних емоційних станів і робить його нижчим.

Опитування показало, що українці мають високий рівень комунікації з родичами та іншими близькими:

  • 78% опитаних відповіли, що часто або ж постійно спілкуються з родиною
  • 48% – роблять це постійно
  • 30% – часто
  • Кожен п’ятий респондент робить це іноді, або ж рідко.
  • 1% опитаних ніколи не спілкується зі своїми найближчими.

Все ж ознаки депресії помічають серед опитаних старшого віку. У групі 60+ люди мають також розлади сну і підвищену тривогу. 

До слова, рівень емоційних показників у жінок вищий, аніж у чоловіків. У представників сильної статті  соціологи спостерігають зниження індексів щодо тривоги, втоми, депресії та розладів сну.

Як йдеться у дослідженні, опитали всього 1600 респондентів від 18 років і вище. Похибка може складати не більше 2,4%.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Остап

    Щось ті соціологи не то пишуть. А де ж 73%, які просто зобов'язані себе почуватися щасливо???

    Хуан Матус reply Остап

    73% не просто счастливы - у них исступление и восторг, переходящие в экстаз.
  • Тетяна Ліщук

    Ого
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up