На фестивалі документального кіно «Docudays UA» покажуть 7 фільмів про права людей

На фестивалі документального кіно «Docudays UA» покажуть 7 фільмів про права людей
Ілюстративне фото з сайту travelling.docudays.ua
  • Фільми показуватимуть з 6 до 23 листопада.

  • Покази відбудуться у кількох населених пунктах Хмельницької області.

  • Стрічки знімали у США, Чилі, Угорщині та інших країнах.

6 листопада на Хмельниччині розпочинається XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини «Docudays UA». Його регіональним організатором є громадська організація «Подільська правова ліга». Фільми у рамках цього фестивалю показують вже не вперше. Подібні заходи вже проводили у 2016 та 2017 роках. Завершиться фестиваль 23 листопада.

Організатори збираються показати 7 документальних стрічок правозахисної тематики. Фільми зняті у кількох країнах: Чилі, Угорщині, Норвегії, Великобританії, США та Україні. Покази відбуватимуться не тільки в обласному центрі, а й в інших населених пунктах — Кам’янці-Подільському, Ярмолинцях, Деражні та Балині Дунаєвецького району. Організатори стверджують, що в Інтернеті цих стрічок немає і побачити їх можна буде тільки під час показів. Також організатори розповіли, що після переглядів хмельничани матимуть змогу поспілкуватися з експертами у сфері прав людини. Крім того, документальні фільми покажуть у школах та інших закладах області.

Відео дня

— Ми хочемо донести до широкого кола людей те, що права не тільки є, не тільки можуть мати декларативний характер, а й те, що ними можна скористатися, — розповів голова правління «Подільської правової ліги» Андрій Місяць. — Є різні сторони життя, є різні грані життя, про які ми навіть не підозрюємо. І є люди, які є безправними, хоча de jure вони мають права, але не можуть ними скористатися. Тому ми хочемо донести до відома усіх, що права можна втілювати у життя. Для того, щоб ми жили у правовій державі, щоб кожен був захищений і реалізовував свої права.

Докладну інформацію про фестиваль «Docudays UA» на Хмельниччині можна отримати на сторінці у Facebook.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up